Fructe de mare, cu orez si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Feb 2017 | 6650 vizualizari

 

 Din cand in cand, imi este dor de fructe de mare. Nu este greu sa le prepar si sunt foarte savuroase. Carnaciorul  cam iese din ,,decor'' , dar a dat un gust bun orezului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 cana amestec orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei masline de calitate
  • 300 gr fructe de mare [congelate ]
  • 10 rosii cherry
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare, cu orez si busuioc:

  1. Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
  2. Carnaciorii se taie rondele.
  3. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
  4. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
  5. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.
  6. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
  7. Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
  8. Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
  9. Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.
  11. Sarati si piperati.
  12. Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
  13. Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
  14. Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
  15. Decorati cu frunzulite de busuioc.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Langa acest preparat, merge bine un pahar de vin alb sau unul de proseco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste