publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Zama de cartofi cu afumatura, anis si chimen
Cartofii se spala si se taie cuburi mai mari. Ceapa rosie se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata, se spala si se taie cubulete. Gogosarul se spala, se curata si se taie marunt. Afumatura se spala si se opareste cu apa fierbinte....
Tocanita de cartofi cu rasol de vitel si kaizer
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Ardeiul kapia se curata, se spala si se taie cuburi. Carnea de vitel si kaizerul se feliaza. Intr-o tigaie mare, mai adanca, se prajesc bucatile de carne si kaizerul pana...
Salata de Paltinis, cu ciuperci, zucchini si pui
Zucchinii se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Scurgeti dupa fierbere intr-o sita. Gogosarul se spala, se curata si se taie cubulete. Pastrama de pui se taie tot cubulete. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Amestecati intr-un bol mare...
Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala. Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici. Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid. Topiti zaharul si untul pana incep sa se...
Salata de joi - cu piept de pui afumat si salata mixta romana
Pieptul de pui se taie cubulete . Rosiile se spala . Varza rosie se taie fideluta . Sarati si acriti cu otet de mere , varza rosie . Eu nu am frecat mult cu sare ,imi place sa ramana mai crocanta . Daca salata se pune la pachet pentru serviciu se inmoaie oricum...
Piept de curcan cu zucchini
Pieptul de curcan se spala si se portioneaza cuburi . Se pune intr-o tigaie non-aderenta cu 150 ml apa apa . Sarati . Condimentati cu condiment natural pentru pui de la Delikat . Zucchini se spala si se feliaza dupa preferinta . Se aduga...
Taitei lati cu cabanos si branza de burduf
Taiteii care erau mai lungi eu i-am taiat bucati mai scurte . Fierbeti pastele in apa sarata timp de 10 minute . Pastele se pun la fiert cand apa clocoteste Scurgeti taiteii si-i limpeziti cu apa rece sa nu se lipeasca . Cozile de ceapa se spala si se taie rondele ....
Crap cu pesto si legume
Crapul curatat se stropeste cu otet se maseaza si apoi se limpezeste din nou . Aceasta operatiune va ajuta sa nu aiba un miros/ gust prea puternic . Sarati pestele si il ungeti interior / exterior cu pesto cu busuioc . Legumele se curata , spala si se taie bucati mai mari ....
Costita de purcel cu ceapa
Costita se feliaza si se spala . Puneti costita intr-i cratita , sarati si acoperiti cu apa . Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt . Ardeii se curata , se spala si se taie cubulete . Adugati la fiert ceapa si ardeii. Fierbeti aproape o ora pana carnea...
Ciorba de pui cu zucchini
Legumele se curata si se spala. Taiati cubulete legumele. Carnea de pui se spala din mai multe ape. Atentie !!! Imediat spalati bine si dezinfectati ustensilele si vasele cu care ati lucrat la pui. Vara si nu numai, este pericol mare de transmitere a unor bacterii...
Iepure cu rozmarin si cartofi
Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper negru boabe ce a fost zdrobit. Iepurele are o carne mai uscata, usor fada. Pentru a-i da savoare se...
Salata de marti - cu pui, varza rosie si rucola
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Se pune pieptul de pui intr-o tigaie tip Wok ne-aderenta impreuna cu putina sare, condimentul de la Delikat si 200 ml apa. Lasati sa se soteze puiul pana carnea este albicioasa, patrunsa si apa a scazut. Spalati rucola si o lasati sa...
Salata de luni
Morcovul se curata si se spala. Taiati rondele morcovul. Spalati marul. Curatati de seminte. Feliati marul. Stropiti marul cu zeama de lamie si amestecati impreuna cu morcovul si cele cateva picaturi de ulei. Mozzarela se taie bucati si se amesteca cu mar si...
Ciorba cu perisoare de pui si leustean
Curatati si spalati ceapa si morcovii. Feliati rondele morcovul. Taiati rondele ceapa. Sotati usor in ulei 2 cepe si morcovii Adaugati orezul si puneti 2 l apa. Sarati. Intr-un maruntitor puneti carnea de pui taiata, piper, sare, patrunjelul verde si o...
Paste cu sos alb si ciuperci
Pastele se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Eu de obicei le fierb mai putin, tinand cont ca vor fi puse la sfarsit in sos. Scurgeti pastele fara a arunca apa in care au fiert. Spalati si feliati usturoiul verde....
Salata cu castraveti si ridichi
Spalati si feliati rondele castravetii. Castravetii se curata doar la capete. Nu am curatat castravetii de coaja pentru ca au fost foarte cruzi si proaspeti. Ridichile le-am curatat de mustati. Spalati si feliati rondele ridichile. Ridichile vor da gust picant...
Tocanita de purcel cu orez
Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se taie rondele. Carnea se spala si se taie cubulete. Sarati carnea si prajiti usor in ulei. Aceasta va mai elibera eventuala grasime. Scoateti carnea din cratita si sotati usor legumele....
Salata cu calamar
Spalati si curatati ceapa, ridichile si salata. Rosiile se spala si se taie jumatati. Ridichile si ceapa se feliaza. Caperele se scot din otet. Maslinele se scurg de saramura. Intr-un bol mare se pune calamarul cu tot cu ulei si se amesteca cu zeama de...
Salata de fasole rosie cu carnat de porc
Carnatul de porc se feliaza. Fasolea boabe se scurge de lichidul in care a fost conservata si se clateste cu apa rece. Scurgeti intr-o strecuratoare. Ceapa verde se curata, se spala si se feliaza rondele. Ridichile se curata, se spala si taie rondele sau jumatati de rondele,...
Scoici cu mazare si grau
Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda. Adaugati mazarea si morcovul, rosiile cherry. Sarati. Se pun scoicile decongelate si se toarna vinul...
Ciorba de vitel cu broccoli si smantana
Legumele se curata si se spala. Carnea de vitel se lasa sa stea o ora in apa rece. Astfel se va elibera de sange si zeama va ramane clara la fierbere. Intr-o oala cu 4 l apa rece se pune carnea, ceapa, morcovii, telina si patrunjelul, intregi, fara sa le taiati. Se adauga...
Salata delicata - colorata
Muschiuletul file de porc se taie cubulete. Ridichile se feliaza. Boabele de porumb se clatesc cu apa rece si se scurg de excesul de lichid. Ciupercile se clatesc de asemenea cu apa rece si se scurg. Eu aleg intotdeauna ciuperci la borcan. Macar vad cat de cat cum arata. In...
Crap marinat italienesc
Crapul se spala bine si se incresteaza pielea din doi in doi centimetri. Crestaturile se fac pe diagonala, in sensul invers al dispunerii oaselor. Aceasta operatiune ajuta ca condimentele sa intre mai bine in carnea pestelui. La pestii mari mai ajuta sa se coaca /prajeasca mai...
Ciorba de burta cu legume
Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita [rondele, cuburi, razuite]. Ardeii iuti se taie rondele. Adaugati legumele la fiert alaturi de burta de...
Pui cu cartofi si zucchini
Puiul se curata, se spala si se pune intr-o tava non-aderenta. Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie bucati. Dovlecelul si ardeiul iute se taie rondele. Jumatate de ardei kapia se taie julien. Restul se taie rondele si se foloseste la decor. Ceapa rosie se feliaza....
Tocanita de pui cu oregano
Carnea de pui portionata se curata si se spala bine. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Caliti usor ceapa in ulei. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua...
Costite marinate de porc, cu cartofi si verdeata
Costitele se portioneaza si se spala. Costitele se maseaza cu condimentele naturale pentru porc, sare si se introduc intr-o punga cu inchidere. Turnati in punga vinul rosu si dati punga la rece minimum 2 ore. Cartofii se pun la fiert in apa sarata si se fierb pe jumatate....
Salata de ton rosu cu porumb si masline
Ridichile se spala si se taie sferturi sau rondele. Ridichile dau gustul usor picant salatei. Se asaza intr-un bol incapator. Caperele se scot din borcan si se taie pe jumatate. Foarte gustoase acest soi de capere mari. Nu mai este necesar sa acresti salata daca le...
Salata de cartofi noi, cu somon afumat si ton
Se fierb cartofii, se spala salata si legumele. Se portioneaza legumele. Daca aveti pregatite ingredientele, prepararea dureaza 5 minute cat le amestecati. Amestecati intr-un bol mare, ceapa, ardeiul iute, Kapia si caperele cu ulei, zeama lamaie si putina sare. Taiati cartofii cuburi si ii...
Sarmale in foi de vita de vie si foi de hrean -fierte in vin
Pentru inceput, rupeti coditele la frunzele de vita de vie si de hrean. Se pune la clocotit o oala cu 1 l apa sarata in care adugati otetul. Se opreste focul cand apa ajunge la punctul de fierbere. In aceasta apa cu otet se oparesc frunzele. Otetul adaugat la oparire da...