Tocanita de pui cu oregano

de mihaelar63 in , 11 Aug 2018 | 2479 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Noile condimente de la Delikat sunt o adevarata comoara, gasesti pentru fiecare preparat un condiment sau ierburi de testat. De acesta data am folosit oregano la tocanita de pui.  As zice ca este un fel de papricas cu oregano!  Oregano turcesc este adus direct din țările de origine, cu tradiție și cea mai potrivită climă pentru a garanta gustul autentic și aroma intensă a fiecărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de casa
  • 1/2 boia iute de ardei Delikat
  • 1 lingura oregano turcesc Delikat
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • 1 varf pudra turmeric
  • 1pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare de Himalaya
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu oregano:

  1. Carnea de pui portionata se curata si se spala bine.
  2. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute.
  3. Ceapa verde se curata si se taie rondele.
  4. Caliti usor ceapa in ulei.
  5. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua linguri de faina.
  6. Adaugati usor lapte. Se va forma un sos.
  7. Transferati puiul in sosul cu lapte si condimentati cu oregano turcesc de la Delikat.
  8. Diluati sosul cu zeama in care a fiert puiul.
  9. Fierbeti inca 15 minute la foc mic, avand grija ca sosul sa nu scada prea tare si sa se prinda de fundul cratitei.
  10. Daca este necesar, mai adaugati zeama de pui.
  11. Incercati daca carnea este fiarta.
  12. Omogenizati in smantana de turmeric.
  13. Smantana o amestecati cu sos cald din tocanita.
  14. Omogenizati smantana diluata in restul tocanitei.
  15. Gustati si sarati / condimentati daca este nevoie.
  16. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.

                                      Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Pudra de turmeric este benefica pentru sanatate. In plus da o culoare placuta galbuie preparatului.

2

Am folosit pentru prezentare una dintre farfuriile mostenite de la bunica [ zona Salajului ].

3

Serviti tocanita cu garnitura de mamaliguta, paste fainoase sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa