publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Pollo alla parmigiana - pui cu parmezan
Pieptul de pui se bate usor cu batatorul de snitele. Pieptul de pui este mai delicat ca textura si pentru a evita ruperea lui se poate bate foarte usor intre doua pungi de plastic [ folositi pungi pentru ambalarea alimentelor la congelator ] Se sparg doua oua. Acestea se amesteca cu...
Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite
Curatati si spalati telina, ceapa si ardeii. Taiati legumele in bucati mai mari. Macinati cu masina de tocat sau maruntiti cu robotul de bucatarie legumele. Eu am folosit robotul de bucatarie. Amestecul se pune la fiert. Supravegheati sa nu se prinda de fund....
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250
Carnea si osul de vacuta se spala si se pun la fiert in apa cu sare timp de 20 minute. Pentru aceasta operatiune am folosit oala de fiert sub presiune. Scade timpul de fierbere cel putin la jumatate. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata si se spala. Feliati morcovul si...
Gulas unguresc de berbecut la Crock-Pot
Carnea se spala bine si se feliaza bucati mai marisoare. Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. In untura incinsa se pun legumele la calit intr-o tigaie incapatoare. Intai ceapa si usturoiul, mai apoi si ardeii. Adaugati carnea. Sarati. Puneti...
Salata cu ton, spanac si rodie
Spanacul se spala, se scurge si se rupe bucati cu mana. Castravetele si ardeiul se curata, se spala si se taie cuburi. Se amesteca spanacul, castravetele, ardeiul galben impreuna cu tonul si putina zeama de lamaie . Gustati si, daca este nevoie, sarati. Eu nu am sarat...
Salau cu unt si lamaie
Pestele se spala si se sareaza. Asezati intr-o tava neaderenta cu pielea in sus. Se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu piper negru macinat amestecat cu coaja de lamie razuita. Untul se topeste pe bain -marie sau in cuptorul cu microunde 10 secunde....
Supa de pui cu smantana, taitei si spanac
Se curata si spala legumele. Se curata si se spala tacamul de si maruntaiele de pui. Se taie cuburi radacinoasele si ardeiul. Din tacamuri de pui, radacinoase, ceapa, sare si 3 l apa se prepara o supa limpede. Fierbeti supa la foc mic ca sa nu se tulbure....
Salata de ton cu orez
Spalati si curatati ardeiul kapia, ceapa si tija de telina. Ardeiul si ceapa se taie rondele. Tija de apio se toca marunt. Desfaceti si scurgeti conserva de porumb. Clatiti usor cu apa rece. Scoateti maslinele din saramura. Se pun toate ingredientele intr-un bol...
Slanina cu boia -fiarta cu prune uscate si coji de ceapa
Slanina se spala si se taie in doua bucati mai mici. Limpeziti prunele uscate. Cojile de ceapa se spala. Curatati usturoiul. Se pune la fiert slanina impreuna cu prune uscate, coji de ceapa si foi de dafin. Fierbeti slanina timp de 15-20 minute . Daca se...
Tagliatelle cu pui si busuioc
Tagliatelele se pun la fiert in apa sarata clocotinda. Fierbeti respectand instructiunile de pe ambalaj. Pieptul de pui sarat se taie cuburi cat o imbucatura si se soteaza usor intr-o tigaie. Cand pieptul de pui a inceput sa se albeasca, semn ca este patruns, se adauga...
Tocanita piperata, de vacuta, cu mamaliguta
Curatati si spalati ceapa, morcovul, usturoiul si kapia. Morcovul se toaca marunt sau se razuieste. Eu am folosit robotul. Ceapa, ardeiul si usturoiul se toaca marunt. Carnea se spala si se tamponeaza de excesul de apa cu un servet [ de hartie ]. Taiati cuburi carnea,...
Salata nemteasca cu cartofi
Cartofii fierti se curata si se feliaza. Rosiile se spala si se taie jumatati. Castravetii murati se taie rondele. Ceapa rosie se curata si se feliaza rondele subtiri. Sarati ca ceapa sa aiba timp putin sa se inmoaie. Amestecati intai uleiul cu mustar, hrean si...
Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata
Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza. Pe rand...
Supa de conopida cu iaurt grecesc si grau
Curatati si spalati conopida, morcovul, gogosarul si ceapa. Conopida se opareste in apa clocotita cu bicarbonat de sodiu. Scurgeti zeama in care a fost oparita si o clatiti cu apa calduta. Adaugati conopida in supa spre sfarsitul fierberii. Astfel conopida nu va fi...
Salata cu oua, spanac si seminte
Spalati spanacul si-l uscati cu ajutorul uscatorului pentru frunze sau cu a unui servet curat de panza. Spalati, curatati si taiati rondele ardeiul kapia. Feliati muschiuletul uscat de porc. Puneti spanacul, ardeiul si muschiuletul intr- un vas. Adaugati ouale fierte...
Stiuca crocanta cu cartofi
Rondelele de stiuca se sareaza, se ung cu smantana. Presarati pe deasupra patunjel tocat, boia si condiment ras al hanout. Se lasa la marinat, la rece timp de minimum 15 minute. Se dau rondelele de peste prin pesmet si se prajesc in ulei incins pe ambele parti....
Vitel cu mustar si ceapa rosie la gratar - reteta nr. 1250
Feliile de vitel se pun intr-un vas si se ung cu ulei, mustar, mustar bobite. Condimentati cu piper macinat. Turnati deasupra berea Nu sarati decat dupa preparare. Carnea va ramane astfel mai frageda. Ceapa rosie se curata, se taie in doua si in felii mai...
Supa de rosii cu bacon si galuste de gris
Curatati spalati si tocati marunt morcovul, patrunjelul si telina. Pentru tocare eu am folosit robotul de bucatarie. Este mult mai rapid si comod decat sa folosesti razatoarea. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Jambonul se taie cubulete mici. Rosiile se...
Friptura coapta de mistret
Jambonul crud de mistret tanar se spala foarte bine si se imparte in trei felii groase de cate doua degete. Se sareaza, se pipereaza si se condimenteaza carnea cu zataar [condiment cu cimbru salbatic ]. Carnea de mistret se usuca mai repede la coacere .Pentru a fi mai frageda...
Friptura aromata de vitel cu cartofi
Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul amestecat cu unt. Cand acestea sunt incinse, se calesc usor cei doi catei de usturoi...
Salata de ton cu iaurt si seminte
Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Amestecati tonul cu legumele tocate, mustar si ulei. Sarati. Incorporati in amestec iaurtul grecesc. Amestecati cu seminte si piperati. Gustati si...
Frigarui de octombrie
Cartofii se curata, se spala, se feliaza si se tin in apa rece.Altfel ei se innegresc. Frigaruile [betele] de lemn se pun intr-un vas cu apa sa se hidrateze. Aceasta operatiune este necesara pentru ca lemnul sa nu se arda la coacere. Carnea se feliaza in bucati potrivite [ cat o...
Varza cu afumatura si sorici
Spalati si taiati marunt ceapa si prazul. Curatati, spalati si tocati morcovu, telina si ardeiul. Pentru usurarea si rapiditatea prepararii eu am folosit pentru tocat, robotul de bucatarie. Taiati fasii varza. Spalati, feliati carnea de porc si Kaizerul. Taiati...
Slanina de Mangalita - fiarta cu boia, usturoi si mere
Bucatile de slanina se spala si se incresteaza in patrate. Prin increstarea bucatii de slanina in patrate, aromele si condimentele se vor impregna mai usor in ea. Puneti la fiert slanina cruda intr-o oala. Apa trebuie sa acopere lejer bucatile de slanina. Sarati si...
Ciorba de perisoare
Curatati si spalati legumele. Tocati cubulete marunte ceapa, gogosarul, morcovul si telina. Sotati usor pentru inceput ceapa si gogosarul. Adaugati morcovul si telina. Dupa 3 minute se pun la fiert in oala 2 apa peste legume. Sarati. Fierbeti 15-20 minute legumele....
Jumari banatene cu mere si lapte
Slanina proaspata de porc se spala si se taie in bucati de marimea unei cutii de chibrituri. Puteti sa feliati slanina in bucati mai mari cum sunteti obisnuiti. Mie imi plac jumarile mai mici. Merele se spala se taie in felii mai mari [in opt]. Se curata de casulia cu seminte din...
Porc cu taitei lati si cascaval afumat
Sunculita se taie cuburi marunte. Carnea de porc se portioneaza cuburi mai mari sau taiati julien, dupa preferinta. Spalati si taiati prazul marunt. Sotati prazul usor impreuna cu cubuletele de sunca. Adaugati carnea de porc, ciupercile feliate, sare, boia si...
Salata cu somon afumat si telemea de capra
Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa. Curatati, spalati si razuiti morcovul. Tocati varza rosie si cea chinezeasca. Curatati, spalati si feliati ridichile rosii. Maruntiti somonul afumat. Taiati cubulete telemeaua de capra. Sarati usor...
Berbecut cu ceapa, vin rosu si cuscus
Bucata de berbecut se spala foarte bine. Eu am lasat stratul subtire de grasime care da savoare fripturii. Am increstat pulpa si i-am facut un masaj bun cu sare si piper aromat cu coja de lamaie. Condimentele si sarea au intrat mai bine in carne fiind increstata. Ceapa...
Salata verde cu ton si portocala
Spalati salatele verzi si le scurgeti de apa. Salata verde se marunteste. Curatati ceapa rosie si o tocati marunt. Amestecati salatele cu ceapa si tonul maruntit. Condimentati cu piper si acriti cu zeama de la o jumatate de portocala. Amestecati si gustati...