Iepure cu rozmarin si cartofi

de mihaelar63 in Iepure, 30 Aug 2018 | 3552 vizualizari

 

 Nu-i pentru cine se pregateste - este pentru cine se nimereste. Matusica mea Viorica - cea mai dulce si calda matusica mi-a dat un pui de casa. Se tot uita si schimba pungile congelate. Sa nu fie iepure - ba acesta-i puiul ...Ajunsa acasa am vrut sa prepar puiul. Nu prea am vazut eu pielea. Chiar m-am bucurat. Mi-am zis ca asa-l doresc, fara piele, fara colesterol. Cand am vazut sirea spinarii si ca avea ...4 picioare, mi-a fost clar !!! Bun si iepurasul, tot domestic, de casa.

 

INGREDIENTE

  • 1 iepuras [aprox 2 kg ]
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 1/2 pachet unt
  • 100 ml ulei masline
  • 200 gr slaninuta afumata
  • 1 cana cu vin rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura rozmarin uscat natural de la Delikat
  • 1 lingura condiment natural pentru cartofi de la Delikat
  • 1 lingurita piper boabe Delikat
  • 1 lingurita ierburi si boia de la Delikat
  • sare roz de Himalaya
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu rozmarin si cartofi:

  1. Iepurele bine portionat l-am spalat si curatat cu mare atentie.
  2. Curatati cartofii fierti. Spalati si tocati patrunjelul.
  3. Sarati si condimentati carnea cu rozmarin si piper negru boabe ce a fost zdrobit.
  4. Iepurele are o carne mai uscata, usor fada. Pentru a-i da savoare se foloseste unt, untura si /sau putina afumatura.
  5. Feliati slaninuta in felii subtiri.
  6. Intr-o tigaie se pune untul la topit impreuna cu uleiul.
  7. Tot aici se puneti la prajit slaninuta sa elibereze savoare.
  8. Untul trebuie folosit la prajire impreuna cu ulei pentru ca altfel se arde foarte usor.
  9. Prajiti usor bucatile de carne, Intoarceti-le pe fiecare parte.
  10. Se transfera carnea intr-o tava impreuna cu feliutele de afumatura.  
  11. Deasupra se toarna vinul rosu indoit cu apa in cantitate egala.
  12. Tava cu carnea se da la cuptor la 200 grade C, pana cand carnea incepe sa se rumeneasca si lichidul s-a evaporat.
  13. Cartofii fierti se condimenteaza cu condiment special pentru cartofi de la Delikat.
  14. Rumeniti cartofii in tigaia in care ati prajit si bucatile de iepure.
  15. Cartofii se amesteca cu patrunjel verde tocat.
  16. Transferati cartofii in tava din cuptor.
  17. Presarati pe deasupra preparatului ierburi cu boia de la Delikat.
  18. Pulverizati putin ulei de masline si mai dati tava la cuptor cateva minute pe functia grill.
  19. Gustati si sarati /piparati daca mai este nevoie.
  20. Decorati la servire cu verdeata si ardei iute rosu.
  21. Serviti iepurasul cu cartofi insotit de salata preferata si bineinteles cu un pahar cu vin rosu sau roze.
  22.              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Spalati si curatati iepurele cu mare atentie.

2

Curatati cartofii de coaja. Eu am avut niste cartofi mai mici.

3

Iepurele are o carne mai uscata, usor fada. Pentru a-i da savoare se foloseste unt, untura si /sau putina afumatura.

4

Untul trebuie folosit la prajire impreuna cu ulei pentru ca altfel se arde foarte usor.

5

Serviti iepurasul cu cartofi insotit de salata preferata si bineinteles cu un pahar cu vin rosu sau roze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu rozmarin si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

01.09.2018, 13:25

Ina , Una pe care nu trebuie muncit mult , dar sa iasa super-buna )

mihaelar63 1

01.09.2018, 13:25

Daniela

Rocsi 1

01.09.2018, 21:27

Mi-a promis si mie cineva ca imi da o pulpa de iepure, dar cine stie daca o mai primesc ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare si iepure