Reteta de chec la tava, mult bun si usor de facut, pregatit cu ingrediente simple si mod de preparare rapid. Vei obtine un desert pufos si savuros, perfect pentru orice ocazie.
Ingrediente Reteta de chec la tava, mult bun si usor de facut
Preparare Reteta de chec la tava, mult bun si usor de facut
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine, treptat se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste tot zaharul. Se incorporeaza galbenusurile in spuma de albus, apoi se adauga laptele si uleiul, se amesteca bine.
La final se pune faina cernuta cu praful de copt si se amesteca usor compozitia cu o paleta, de jos in sus.
Se imparte compozitia in doua, in prima se pune esenta de lamaie si se toarna in tava.
In restul compozitiei se pune cacaua dizolvata in 2 linguri de lapte si esenta de rom.
Se toarna cu grija in tava, se presara nucile taiate, care in prealabil au fost rumenite la cuptor.
Se introduce tava in cuptorul bine incalzit la 180 de grade si se coace 20 de minute.
Se serveste pudrat cu zahar pudra.
Pentru alte variante, poti rasfoi si retetele de chec pufos cu cacao, chec cu nuca de cocos si cacao sau Chec din Albusuri cu Nuca