publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Ciolan cu fasole boabe rosie
Se pun la prajit in ulei bucatile de ciolan afumat. Carnea va fi condimentata cu condimentele pentru porc de la Delikat. Lasati sa se rumeneasca carnea si adaugati ceapa si bucatile de ardei rosu. Pudrati cu boia iute de ardei spaniola de la Delikat. Imediat turnati o cana de...
Creveti, surimi, mazare si taitei de orez
Rosiile se spala si se taie jumatati. Frunzele de busuioc se curata de pe tije. Tijele se maruntesc. Caciulia de usturoi se curata de primul strat de foi, se spala si taie in felii. Decongelati crevetii si mazarea. Puneti mazarea verde la fiert timp de 5 minute,...
Pastrav cu cimbrisor
Pastravul se curata de solzi si in cavitatea abdominala, apoi se spala bine. Se stropesc pastravii cu zeama de lamaie si se sareaza. Condimentati cu cimbrisor uscat. Aceste operatiuni de condimentare se fac atat in interiorul, cat si in exteriorul pastravilor. In...
Ciorba de pui cu loboda de gradina si smantana
Tacamul de pui se curata bine, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Spalati bine planseta, cutitul, chiuveta si mainile dupa ce ati manipulat puiul. Curatati, spalati si maruntiti ceapa verde si usturoiul. Caliti usor ceapa, usturoiul si orezul in ulei. Turnati...
Pulpe de pui cu cartofi noi, ierburi si boia
Pulpele de pui se curata bine si se spala. Cartofii se lasa din timp la hidratat in apa. Astfel se vor curata mai usor. Muschiuletul de porc se feliaza. Asezati puiul, cartofii si afumatura intr-o tava non -aderenta. Condimentati cu sare si ierburi cu boia. ...
Dulceata proaspata de capsuni cu banane
Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare...
Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200
Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de hartie sa nu fie prea umeda . Intr-un mic bol amestecati bine , 3 linguri ulei de masline...
Salata cu calamar si loboda de gradina
Spalati loboda cu apa rece, o lasati sa se scurga de apa. Taiati loboda fasii. Spalati ridichile si le taiati rondele. Scurgeti boabele de porumb de lichidul in care au stat in conserva si le clatiti cu apa rece. Scurgeti boabele de porumb de excesul de lichid....
Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel
Legumele se curata si se spala. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare. Se pun legumele la sotat in ulei timp de 2-3 minute. Adaugati boiaua si pasta de rosii. Amestecati...
Conserva ardei pentru umplut -fara sare
Ardeii se curata cu atentie sa nu se rupa de cotorul care se impinge inauntru si se scot semintele. Spalati ardeii atat cei pentru umplut ,cat si cei iuti. Curatati hreanul si-l taiati rondele. Intr-o oala incapatoare puneti apa pe jumatate si o aduceti la punctul de...
Salata de conopida cu smantana
Conopida se spala si se desface in buchete. Puneti la fiert conopida in apa cu sare si bicarbonat timp de 10 minute. Astfel evitati balonarea. Conopida va fi mai bine digerata de cei sensibili prin fierberea in apa cu bicarbonat. Acest truc l-am invatat de la Beji-mama [ mama...
Supa de scoici, chorizo si fasole
Curatati, spalati si taiati marunt legumele. Ceapa se toaca mai marunt. La fel si ardeiul. Restul legumelor le taiati dupa preferinta. Capul si coada de somn se spala si se fierbe in doi litri de apa sarata timp de 10 minute. Se scurge zeama de peste care se pastreaza si se...
Somn cu cartofi, rosii si busuioc
Curatati si spalati cartofii, rosiile, usturoiul si busuiocul. Cartofii se taie felii rotunde si usturoiul rondele mici. Curatati si spalati somnul.Eu am lasat o bucata de lungimea tavei, restul am taiat rondele. Se ia o folie de hartie pentru copt suficient de mare pentru a...
Mancare de mazare verde cu carnati de casa
Carnatii se spala si se prajesc intr-o tigaie tip Wok pana devin crocanti. In acest timp ei vor elibera in ulei aroma si gustul lor placut specific. Ceapa si telina se spala si se taie rondele. Trageti carnatul de o parte si caliti usor ceapa si telina. Se adauga faina...
Escalop de vitel cu ciuperci
Carnea de vitel se feliaza. Subtiati feliile de carne cu ajutorul unui batator de snitele. Condimentati carnea cu sare si piper. Puneti sa se incinga intr-o tigaie adanca non-aderenta uleiul si untul. Dati feliile de carne prin faina alba. Se scutura fiecare...
Supa cu broccolini
Oasele de vitel cu carne se pun timp de minimul 30 minute in apa rece [ pentru a iesi sangele din ele ]. Daca nu faceti aceasta operatiune supa nu va iesi limpede. Schimbati macar o data apa. Curatati si spalati legumele. Se pune oasele si legumele intregi la fiert in 3l apa cu sare [mai...
Felii de pui cu fasole verde
Pieptul de pui se portioneaza felii si se bate usor cu batatorul de snitele. Pentru ca pieptul de pui sa nu se rupa la subtiere, se poate pune intre doua pungi de nailon mai grosute. Condimentati carnea cu sare, piper si busuioc uscat maruntit. Se dau feliile prin faina alba...
Salata de vitel cu cartofi si castraveti murati
Carnea de vitel se fierbe impreuna cu cartofii, morcovii, piperul boabe, foaia de dafin si sare. Zeama rezultata se foloseste la o supa cu galuste / taitei sau ca baza la prepararea unei ciorbe. Maruntiti carnea, taiati cuburi cartoful si morcovul. Ceapa curatata se toaca...
Friptura de vitel cu rozmarin
Bucata de carne se condimenteaza cu piper, cimbru pudra. Stropiti cu sosul de soia si turnati vinul rosu. Presarati cu frunzulitele de la o crenguta de rozmarin taiate. Lasati carnea la marinat in frigider 1-2 ore. Din cand in cand se intoarce carnea de pe o parte pe alta. Se...
Garnitura pireu de cartofi si sfecla
Curatati cartofii, sfecla si usturoiul. Spalati legumele curatate. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert. Usturoiul prin fierbere isi va pierde taria si va lasa doar o aroma placuta. Sarati. Fierbeti...
Salata de vinete cu ardei si seminte
Vinetele se lasa la decongelat si se toaca. Curatati si spalati ardeii si ceapa. Tocati legumele marunt. Vinetele se sareaza si se freaca cu zeama de lamaie si ulei adaugat in fir subtire ca la maioneaza. Frecati vinetele pana cestea se albesc si devin pufoase....
Crap crocant-picant cu garam marsala
Crapul bine spalat se sareaza si se pune 1 ora la marinat cu iaurt, la rece. Dupa doua ore se unge cu amestecul de garam marsala, ghimbir, chilli pudra, granule de usturoi. Mai lasati inca o ora la marinat. Se da pestele prin malai grisat si se prajeste in baie de ulei...
Ciorba de cartofi cu os afumat
Osul se opareste cu apa clocotita si se da un clocot. Eu fac aceasta operatiune pentru a nu avea gust prea puternic de afumatura. Legumele se curata si se spala. Morcovii se taie bucati dupa dorinta. Puneti pentru inceput osul la fiert impreuna cu morcovii [ care fierb mai...
Garnitura cu cus-cus
Cepele se curata si se spala. Spalati ardeiul iute. Morcovul se curata si se spala. Spalati frunzele de patrunjel si le tocati. Taiati bucatele morcovul si tocati jumatate din patrunjel Eu am maruntit morcovul si patrunjelul cu ajutorul blenderului vertical in vasul acestuia....
Salata Magnifica
Pieptul de pui se desface si se bate usor. Condimentati cu condimentul preferat si sarati carnea. Eu am folosit garam marsala. Carnea se taie fasii si se prajeste pana devine aurie intr-o tava non-aderenta. Boabele de porumb se scurg de lichidul in care au fost...
Chiftele mexicane
Compozitia de carne se amesteca cu cea de legume. Din amestecul de legume mexicane am scos bucatile mari de porumb tanar. Oul se sparge separat pentru a-i testa prospetimea. Patrunjelul verde se spala si se toaca marunt. Amestecati bine toate ingredientele....
Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)
Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece. In timpul in care fierb ouale preparati sosul prin amestecarea ingredientelor date. Uleiul se pune in fir subtire, amestecand ca la maioneza....
Aperitiv cu branzeturi si fructe
Strugurii se spala si se desprind de pe ciorchine. Spalati capsunile. Spalati frunzele de menta. Feliati branza Brie si Gorgonzola. Scurgeti mozzarela de lichid. Pe un platou frumos [colorat ] asezati branzeturile. Printre branzeturi asezati capsuni, struguri si...
Tortellini cu pui, ciuperci si mascarpone
Puiul se taie fasii sau cuburi dupa preferinta, se condimenteaza si se caleste in uleiul de la rosiile uscate pana devine auriu. Fierbeti tortellini in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj. Se adauga usturoiul taiat feliute. Puneti ciupercile si adaugati...
Friptura de miel cu oregano si menta
Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata....