publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Salata proaspata de sfecla rosie cu hrean si chimen
Sfecla se spala bine si se pune la fiert in apa . Eu am folosit oala sub presiune . Respectand regulile de folosinta am fiert sfecla timp de 30 minute . Curatati sfecla de coaja si o razuiti pe razatoarea cu ochiuri mari . Amestecati sfecla razuita cu hrean ,usturoi...
Tocanita rosie cu ficatei si piept de pui
Ficateii se tin in apa rece cateva ore. din cand in cand se schimba apa . Punetii ficateii la scurs intr-o sita de excesul de lichid . Feliati mai marunt pieptul de pui afumat . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Se pune untura proaspata de porc la incins si...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspata
Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit . Cat timp fierbe carnea curatati si spalati legumele . Morcovii si patrunjelul radacina se...
Focaccia cu busuioc, ierburi italiene, masline si rosii
Se foloseste pentru copt o forma de tort cu pereti detasabili . Am procedat astfel pentru ca asa am citit si eu , dar nu era nevoie de pereti detasabili . Foccacia obtinuta se poate dezlipi usor si dintr-o tava obisnuita . Se unge fundul formei cu putin uleo de masline si se...
Paine in vas roman
Pentru inceput se amesteca intr-un vas mai mic 150 gr faina alba cu drojdia si zaharul si apa calduta cat sa obtineti un amestec subtire, cam ca si cel de clatite. Se acopera vasul cu un servet curat si se lasa sa dospeasca bine timp de pana la o ora . Se scoate borcanul cu aluat...
Salata de fasole verde cu piept de pui afumat
Fasolea verde se fierbe respectand timpul indicat pe ambalaj . Scurgeti fasolea si o clatiti cu apa rece . scurgeti in sita . Pieptul de pui se taie cubulete marunte , Rosiile se spala si se taie jumatati . Patrunjelul verde se taie marunt . Din zeama de lamie ,...
Salata de fasole rosie cu cabanos
Fasolea din conserva se spala cu apa rece si se pune la scurs intr-o sita. Ceapa se curata , se spala si se taie rondele . Cabanosul se taie rondele si se soteaza usor in ulei . Astfel cabanosul va imprumuta uleiului , gustul ce va invalui salata . Gogosarii se...
Salata cu somon afumat
Curatati si spalati frunzele si legumele . Varza rosie se taie fasiute . Salatele se taie la fel fasii inguste . Rosiile chery se taie jumatati . Ridichiile se taie rondele fine . Ardeiul iute se taie rondele . Se amesteca toate verdeturile si legumele...
Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor
Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati . Cartofii se curata si se taie pe lungime . Usturoiul se curata si se feliaza. Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin . Se distribuie deasupra bucatile de carne . Sarati si condimentati cu...
Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel
Legumele se urata si se spala . Coada de vitel se spala bine cu apa rece. Portionati coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala . Se pun legumele , carnea de vitel , si condimentele in oala cu apa rece . Sarati . Eu am folosit oala...
Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei
Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti . Eu am portionat 6 bucati generoase . Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti . Ouale se sparg separat pentru ca sa le...
Aperitiv oua umplute cu leber de casa
Ouale se spala frumos cu apa calduta si cu un buretel care il folosit doar la aceasta . Se pun ouale la fiert in apa cu sare si otet . Eu le fierb 20 minute pentru ca trebuie sa fie tari . Decojiti ouale si le taiati un capacel . Se scot galbenusurile . Galbenusurile se...
Ciorba de salata cu galuste si iaurt
Curatati si spalati legumele. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina. Se adauga prazul verde feliat si se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte. Incalziti apa in fierbator...
Aperitiv rosii umplute cu branzica
Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume. Mai trebuie sa taiati o fasie subtire la baza rosiei, astfel...
Ciorba de bob cu afumatura proaspata
Legumele se curata si se spala . Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la saramura . Bobul se decongeleza la temperatura camerei . Taiati ceapa rondele . Morcovul si ardeii se...
Chutney cu zmeura, mango, pere si portocala
Spalati fructele . Se curata mango de coja si sambure .Se toaca marunt . Se curata portocala de coja si se taie cubulete . Se curata para de coja si seminte si se taie marunt . Puneti fructele maruntite la fiert impreuna cu zmeura intr-un vas cu fundul gros ....
Parjolute din carne de porc
Curatati si tocati marunt ceapa verde si usturoiul . Taiati maruntel branza maturata . Carnea tocata se pune intr-un bol mare si se amesteca cu sare,piper,ierburi aromatice , un ou , doua linguri de pesmet , cubuletele de branza , ceapa si usturoiul tocat ....
Somon cu legume en papillote
Legumele se sareaza si se distribuie pe trei bucati de hartie de copt. Legumele si somonul trebuie sa fie dezghetate la temperatura camerei . Bucatile de peste se sareaza si se presara pe ambele parti cu condimentele date-ghimbir , usturoi granulat , piper alb si ierburi cu marar...
Zama acra de pui cu ardei copt
Legumele se curata si se spala . Ceapa se toaca marunt . Telina verde se feliaza marunt . Morcovul , patrunjelul radacina si ardeiul rosu se taie cubulete . Pieptul de pui se taie cuburi mici . Cartofii se taie tot cuburi . Pentru inceput se calesc legumele [morcov,...
Salata de ciuperci cu pui si susan
Ciupercile se pun intr-o strecuratoare si se limpezesc cu jet de apa rece . Castravetii murati se taie pe lungime si apoi se feliaza fin. Gogosarii se taie cubulete . Usturoiul se piseaza . Coditele de patrunjel se taie marunt . Pieptul de pui fiert se marunteste ....
Ciorba din burta de vitel
Bucata de burta de vitel se spala cu apa calduta si se puna sa de un clocot in apa cu putin otet si sare . Dupa 10 minute se arunca apa . Intre timp se curata si se spala legumele . Burta de vitel se pune la fiert din nou in apa cu sare ,foi dafin , piper boabe , morcov...
Sarmale cu oua
Pasatul se spala din mai multe ape si se fierbe timp de 10 minute . Se scurge pasatul de excedentul de apa . Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos ....
Desert biscuiti de post cu banane
Stafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt . Bananele se decojesc si se zdrobesc usor cu furculita . Stafidele se scot din afinata ....
Friptura de porc cu salvie si pireu usturoiat
Carnea de porc se taie in felii mai groase . Eu am taiat 4 felii serioase . Puneti bucatile de carne intr-o tava . Sarati , piparati , presarati boia . Se presara pe deasupra salvie maruntita si se stropeste cu putin ulei . Se pune peste tava folie de aluminiu si se da tava...
Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau
Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati . Puneti pasta de rosii si o prajiti si pe ea usor . Daca prajiti pasta de rosii aceasta va da o...
Painici integrale cu seminte de floarea soarelui -turtite fermecate
Fainurile se pun intr-un bol mare incapator . Fara faina alba , painea ar fi iesit mai clicoasa si nu ar fi dospit atat de usor . Drojdia se dizolva in putina apa calduta [cam o jumatate de cana ]. Apa calduta va favoriza procesul de dospire . Doar foate putin calduta ....
Proaspata de porc-reteta cu nr.1300
Eu am ales bucati de carne mai macra , pentru mofturosi tinerei :d .Am mai pus si cateva bucati de grasime sa dau suculenta tocanei . Folositi o cratita cu pereti grosi -Pe vremuri foloseam una de fonta , acum avem non-adernte . Carne se pune in cratita si se lasa la foc mic...
Salau cu zucchini
Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de lamaie proaspat, peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja pe lungime din loc in loc si se feliaza in rondele. Se asaza feliile de dovlecel in jurul celor de...
Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund. Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp...
Fasole alba cu ceafa afumata
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca. Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot...