Fasole alba cu ceafa afumata

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 10 Dec 2018 | 4343 vizualizari

 

 Buna fasolica asta alba cu bobul marunt. M-am indragostit de ea -eu care nu prea agreeam fasolea. Eu o mananc si simpla cu legume sau muraturi dar la restul mai era nevoie de ceva :D M-am gandit ca ceafa afumata merge perfect cu fasolea.
Este o mancare de iarna consistenta si hranitoare.
,,Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceafa porc afumata
  • 500 gr fasole alba marunta
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 ceapa mare galbena
  • 3 catei usturoi
  • 2 ardei iuti
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole alba cu ceafa afumata:

 

Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta.

A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu.

Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca.

Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti in alta apa [ care se pune tot calduta ].

Atentie puneti tot apa calda [ sa nu caliti fasole si sa ramna coaja tare ].

Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat.

Fasolea se fierbe pana cand coaja este moale si interiorul patruns ca si o crema. Sarati usor.

Daca doriti puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.

Ceafa de porc afumata se opareste cu apa fierbinte.

Curatati si feliati ceapa si usturoiul.

Portionati carnea in felii si o asezti intr-o tava.

Distribuiti ceapa si usturoiul peste carne. Adaugati o cana de apa. Piperati si dati la cuptor tava.

Verficati coacerea si daca este nevoie mai puneti putina apa.

Atentie !!! Nu mai sarati -afumatura este ea sarata.

Ceafa afumata este gata cand feliile sunt rumene.

In farfurie se serveste fasolea cu bucati rumene de ceafa afumata, decorate cu ardei iute rondele.

Nu uitati de muraturi sau de un pahar cu moare [ zeama de varza acra ].

                          Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

Prin fierberea cu bicarbonat de sodiu se inmoaie coaja fasolei rapid si in al doilea rand fasolea va fi mai usor de digerat. Atentie !!! Nu mai sarati carnea -afumatura este ea sarata. Daca doriti, puteti zdrobi sau mixa fasolea sa obtineti fasole batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole alba cu ceafa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole boabe cu carne afumata