Ciorba de bob cu afumatura proaspata

de mihaelar63 in Ciorbe, 31 Dec 2018 | 4063 vizualizari

 

 Sunt o mare fana a mancarurilor cu bob, acest frate urias al fasolei . Acum cativa ani l-am cultivat in gradina . Imi place marimea lui si miezul untos . Este o adevarata delicatesa pentru mine .
Pacat ca-l gasesc estul de greu . De aceasta data l-am gasit intr-un super-market  din Cluj . De notificat ca nu era nicidecum atat de verde ca pe ambalaj , chiar a fost nevoie de o fierbere destul de indelungata . Am mai avut afumatura proaspata - productie proprie .
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr bob congelat
  • 500 gr afmatura de porc cu os [ jumatate din osul umarului]
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov dublu
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 rosie mare
  • 1 tija marar uscat
  • 1/2 ardei verde
  • sare-optional
  • otet de mere -optional
  • ardei iuti , ceapa verde sau rosie- la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de bob cu afumatura proaspata:

  1.  Legumele se curata si se spala .
  2. Spalati carne afumata cu apa calduta . A noastra -din productie proprie , a fost data doar la un fum usor dupa ce a stat doar 3 zile la saramura .
  3. Bobul se decongeleza la temperatura camerei .
  4. Taiati ceapa rondele . Morcovul si ardeii se taie cubulete .
  5. Caliti impreuna morcovul cu ceapa si cu ardeii .
  6. Adugati 2-3 l apa . Puneti afumatura in zeamasi tija de marar .
  7. .Fierbeti timp de o ora si jumatate .
  8. A durat atat de mult fierberea pentru ca bobul nu s-a patruns usor .
  9. Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .
  10. Spre sfarsitul fierberii adaugati rosia taiata cubulete .
  11. Daca  va place mai acrisoara ciorba puteti acri cu putin otet de mere .
  12. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  13. La servire distribuiti carne afumata in fiecare  farfurie .
  14. Improspatati ciorba cu ,, ceva'' verde [ codite de ceapa sau praz].
  15. Puneti alaturi de ciorba de bob cu afumatura , ardei iuti si ceapa rosie .

                           Poftiti la masa !!!!

TIPS-URI

1

Despre bob : http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/bobul-o-leguma-pe-nedrept-uitata-echilibreaza-valorile-colesterolului-1214634

2

Curiozitati- o bobul poate sa ajunga la o marime de pana la 14 cm a unei seminte !!!!!

3

Atentie !!! Nu sarati !!1 Afumatura s-ar putea sa contina suficienta sare . Se drege gustul la sfarsit daca este nevoie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bob cu afumatura proaspata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana