Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

de mihaelar63 in Supe, 5 Ian 2019 | 8771 vizualizari

 

               ,,Reteta Romaneasca "
         Mama mea imi spunea ca cea mai gustoasa supa iese din coada de vita . Fara nici o indoiala asa este . Mama afost asistenta medicala la pediatrie si spunea ca  se prepara  copilasilor o  supa foarte hranitoare din coda de vita . Nu ocoliti cand aveti ocazia sa achizitionati coada de vacuta . Sotul meu a dat sfoara in tara cum taie cineva un vitel sau o vacuta , suntem abonati la coada .
   Spun 2in 1 - pentru ca automat se obtine si o gustare calda foarte savurata ce este formata din legumele calde scoase din supa si coada de vitel fiarta . Inca de pe vremea bunicii acesta era pusa pe masa mai intai si doar pe urma se servea supa .
 

 

INGREDIENTE

  • 1 coada de vitel
  • 8 morcovi mici
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 cartofi mari optional
  • 1 bucata telina radacina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 catei usturoi /optional
  • patrunjel verde tocat
  • Galuste cu gris: 3 oua ,1 lingura ulei , 5 linguri gris,putina sare .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel:

  1. Legumele se urata si se spala .
  2. Coada de vitel se spala  bine cu apa rece.
  3. Portionati  coada in bucati mai mici , cam de 3 degete sa incapa bine in oala .
  4. Se pun legumele , carnea de vitel , si condimentele in oala cu apa rece . Sarati .
  5. Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare .
  6. Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara . Nu se sfarma legumele si supa nu este tulbure .
  7. Cand supa este gata se strecoara .
  8. Legumele se servesc la masa  impreuna cu carne cat sunt calde .
  9. Se fierb galuste de gris in supa .
  10. Galustele se obtin prin baterea oualor spuma la care se aduga ulei , sare si gris in ploaie . .Se amesteca si se lasa sa se odihneasca 5 minute la rece .
  11. Se reduce fierberea la jumatate ca galustele sa nu se sfarme si se pun in supa .
  12. Cand se termina toata compozitia cu ou si gris de pus in supa se mai lasa 2-3 minute sa fiarba si se toarna o jumatate de cana cu apa rece .
  13. Se pune capacul si se opreste focul . Galustele se vor duce la fundul oalei si se vor infoia frumos .
  14.  La servire presarati patrunjel verde tocat  pentru a da supei aroma si prospetime .

                                  Sa aveti pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Puteti pune in supa in loc de galuste taitei sau razalai de casa .

2

Eu pun cateodata usturoi , alteori nu . Dupa gust si tinand cont ce am la felul doi [ sa nu se repete usturoiul ].

3

Supa o prezint intr-o frumoasa farfurie taraneasca, de suflet , ce o am de la bunica mea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:55

Daniela

Criss 1

08.01.2019, 19:40

Cea mai buna! Dar de mult n-am mai gasit coada de vita/vitel.

mihaelar63 1

28.01.2019, 13:33

Criss , noi am dat sfopara in tara . Avem un prieten cu ferma si cand sacrifica ne rezervam coada

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supă de legume cu găluște