Gem de prune cu ciocolata si scortisoara

de mihaelar63 in Dulceata / Gem, 10 Dec 2018 | 3773 vizualizari

 

 Zilele trecute am preparat niste clatite grozave de post. Pentru umplutura am gasit in colectia mea un gem de prune cu ciocolata. Ideea am preluat-o dintr-o calatorie in Germania. Aveau acolo niste combinatii de gemuri de sta pisicu-n coada.:D. Pacat sa nu impartasesc cu voi o reteta asa faina. Atat pot sa spun: Nutella sa se ascunda !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg prune soi vanat de Italia
  • 500 gr zahar
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu ciocolata si scortisoara:

  1. Prunele se spala si se curata de samburi.
  2. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.
  3. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.
  4. Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp de 45 minute.
  5. Dupa aceasta am adaugat zaharul si scortisoara.
  6. Am amestecat usor si am lasat sa se dizolve zaharul in gemul ce fierbe.
  7. Am rupt ciocolata bucatele si am incorporat-o in gem.
  8. Amestecati cand aceasta incepe sa se topeasca.
  9. Pregatiti borcane curate cu filet.
  10. Se pune gemul in borcane si se da 20 minute la dunst cald.
  11. Transferati borcanele intr-un loc ocrotit si le lasati la caldura sub paturi.
  12. A doua zi se pune gemul in camara.

                Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.

2

Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.

3

Puteti folosi mai mult zahar. Eu prefer mai putin.

4

Aproape jumatate din gem l-am consumat proaspat in cateva zile. Este deosebit cu o felie de paine langa o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu ciocolata si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci