Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 5 Ian 2019 | 2696 vizualizari

 

                    ,,Reteta romaneasca "
  Pe timp de iarna o tava cu de toate, si carne, si cartofi impregnati cu aroma carnii, este ce poate fi mai potrivit. Ai dat tava la cuptor si tu iti vezi de treaba care o fi !!! Iti mai lipseste sa pui muratura langa si ai rezolvat o masa bogata .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de purcelus proaspata [ ma rog un porc mai tanar fara multa grasime ]
  • 1 kg cartofi
  • 2 ardei iuti -aproape uscati
  • 2 foi de dafin
  • 5 catei usturoi
  • cimbrisor uscat
  • pudra de chilli
  • sare
  • frunzulite de rucola
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor:

  1. Pieptul de porc se spala si se portioneaza in bucati .
  2. Cartofii se curata si se taie pe lungime .
  3. Usturoiul se curata si se feliaza.
  4. Asezati cartofii in tava . Sub ei se pun foile de dafin .
  5. Se distribuie deasupra bucatile de carne .
  6. Sarati si condimentati cu chilli si cimbrisor .
  7. Rasfirati pe deasupra usturoiul taiat felii subtiri .
  8. Turnati o cana cu apa [ sa nu se prinda cartofii de fundul tavii ].
  9. Se acopera tava cu o folie de aluminiu .
  10. Dati tava 40 minute la cupor , foc mediu .
  11. Se scoate folia si se mai lasa la gratinat 10-15 minute .
  12. La servire eu am decorat cu frunze proaspete de rucola pentru a da prospertime si culoare preparatului .
  13.  Serviti  langa acest deliciu muraturile preferate .

                              Sa aveti pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Folia de aluminiu nu este indicata la gatire daca intra in contact cu alimente acide , asa va face reactie si mancarea va avea gust metalic . O puteti folosi pe post de capac :D

2

Nu mai este nevoie de ulei . Grasimea eliberata de carne prin coacere este suficienta sa dea aroma cartofilor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de purcelus cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor