,, Reteta romaneasca "
Pana acum 10 ani nu am auzit de oua in sarmale . Pe la noi prin zona nu se folosesc ouale la sarmale . Imi parea un aport caloric inutil.de aceasta data pentru ca am avut o carne de porc si legume am zis ca poate ca oul va ajuta la legarea compozitiei . Bineinteles ca am testat aceasta modalitate de preparare a sarmalelor din pura curiozitate . Sarmalele au fost reusite ,cu compozitia bine legata, pe placul meu . De altfel mie nu-mi plac sarmalele prea ,, imprastiate "' :D
Pofta buna !!!!!
1
In cazul care varza murata este foarte sarata se pune din timp la desarat in apa rece timp de cateva ore .
2
Daca aveti mai mult timp la dispozitie , pasatul se pune la hidratat de seara pana dimineata sau de dimineata pana seara , adica 12 ore . El se va infoia frumos .
3
Jambonul va elibera prin prajire gust bun amestecului pentru sarmale .
4
Verificati prospetimea oualor . Spargeti pe fiecare in parte . Galbenusul trebuie sa fie omogen de culoare galbena ,galben-portocaliu la cele de casa . Albusul trebuie sa fie clar .