publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de berbecut cu varza acra -in vas grecesc gaastra
Pulpa de berbecut cu os se spala bine, se sareaza si se unge cu untura. Foile de varza se desfac frunza cu frunza de pe capatana. Daca varza are nervuri foarte groase se curata. La mine nu a fost cazul. Am avut o varza cu foi fine, subtiri. Ceapa se curata si se taie...
Lapti de crap cu oua si verdeata
Laptii proaspeti se sareaza si se condimenteaza cu piper aromatizat cu coaja lamaie . Laptii se pun la prajit intigaie non-aderenta . Intoarceti laptii de pe o parte pe ceialalta . Ouale se sparg separat si se verifica prospetimea . Se bat ouale cu lapte , putina...
Salata cu sardine afumate, mar si portocala
Conserva de sardine afumate se desface si se pune intr-un bol. Adugati semintele de mustar mai intai. Acestea vor avea timp astfel sa se ,,hidrateze'' usor . Castravetele . Acesta se taie rondele. Curatati si spalatiridichile. Taiati-le de asemenea rondele. Ceapa...
Salau cu broccoli si ciuperci
Pestele curatat se pune intr-o tigaie incapatoare . Ciupercile se scurg de lichidul in care au stat si se limpezesc cu apa rece . Morcovul se curata , se spala si se ta pe razatoare. Buchetelele de broccoli se taie in jumatati . Se adauga in tigaie legumele pregatite ,...
Ciorba de pui cu tarhon
Legumele se curata si se spala . Pieptul de pui se spala . Se pune la fiert in 3 l apa , pieptul de pui , morcovii, patrunjelul si ceapa intregi . Tot acum se sareaza si se pune in oala piperul boabe si foaia de dafin . Cand pieptul de pui si morcovul [cam...
Salata cu mozzarella- bocconcini
Curatati morcovul si il spalati. Taiati morcovul rondele subtiri . Spalati si zvantati frunzulitele de salata . Spalati , curattai si taiati rondele ridichile . Mozzarella se scurge de lichidul in care a stat . See rupe jumatati si se amesteca cu ulei de masline...
Friptura cu ciolan afumat, jambon si cartofi
Ciolanul si bucata de jambon se pun la fiert in zeama de varza acra care a fost diluata cu apa. Nu mai este nevoie de sare. Jambonul, ciolanul si moarea contin suficienta sare . Nu mai este nevoie de alte condimente pentru carne , zeama mea de varza are de toate [ hrean , piper ,...
Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi
Bucatile de cotlet se incresteaza pe partea cu soricul. Astfel bucata de carne nu se va mai strange la prajit. Se aseaza carnea intr-o marinata formata din bere, ghimbir, sare si usturoi tocat. Lasati carnea la marinat cateva ore . Se scoate carnea din...
Mancarica de pui cu zucchini
Pieptul de pui se spala si se taie cuburi . Puneti pieptul de ui sa se inabuse in putina apa [ sub capac ] Adugati pastrama de pui taiata cubulete . Morcovul se curata , se spala si se taie rondele . Transferati morcovul in cratita . Sarati usor si puneti...
Friptura de porc - dupa model ardelenesc
Se curata usturoiul si se piseaza . Se spala verdeturile si se taie marunt . Amestecati rosiile pasate cu ulei , verdeturile , sare ,piper , boia si usturoi pasta de ardei dulci si iuti . Intr-un cuvant se amesteca toate ingredientele [mai putin carnea ] ....
Ciorba cu perisoare de curcan, rosii si oregano
Legumele se curata si se spala . Taiati bucati mai marisoare morcovii , patrunjelul radacina , pastarnacul , ceapa si telina . Pentru a castiga timp se pun legumele in vasul robotului si se maruntesc . Este nevoie sa numarati doar pana la trei . Nu mai mult , pentru ca veti...
Costita de porc cu cartofi si mazare verde - la cuptor
Costita de porc se spala si se portioneaza . Cartofii se curata , se spala si se taie pe lungime . Asezati cartofii intr-o tava mare . Sarati . Costita se sareaza se condimenteaza cu piper , boia , zaatar si se unge cu pasta de ardei iuti . Ceapa se curata si se...
Snitel de curcan cu pesto si mustar
Pieptul de curcan se feliaza si se bate cu batatorul de snitele . Bucatile de carne se bat cu atentie sa nu se rupa . Se face un amestec din pesto , mustar , ulei , sare , piper si oregano verde tocat . Cu acest amestec se ung feliile de carne . Bateti ouale spuma cu...
Ceafa afumata cu fasole boabe
Fasolea alba se spala si se pune la inmuiat in apa calduta de pe o zi pe alta. A doua zi se fierbe fasole in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbeti 15 minute pana incepe sa clocoteasca. Aruncati apa, limpeziti cu apa calda si continuati sa fierbeti....
Ciorba cu gulie, afumatura si smantana
Curatati si spalati legumele . Osul se spala cu apa calduta . Nu trebuie oparit daca este proaspat afumat . Eventual portionati osul garf daca este prea mare si nu va incape bine in oala . Oasele afumate se oparesc cu apa fierbinte daca sunt : prea, afumate , prea vechi sau...
Snitel italian - cu dovlecel si busuioc
Bucatile de cotlet se ung pe ambele parti cu pesto de busuioc . Eu am avut la borcan . Ungeti o tava cu unt si asezati carnea in ea . Dovlecelul se spala si se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari . Rosia se spala se curata de pelita si se toaca marunt ....
Painici cu lapte si chimen
Drojdia proaspata se amesteca cu 100 ml apa calduta pana se desface. Puneti zaharul si doua linguri de faina si amestecati . Lasati sa dospeasca jumatate de ora . Faina se pune intr-un bol incapator . Daca nu va place sa cerneti sau nu aveti sita , amestecati faina cu un tel...
Ciorba de fasole boabe cu slaninuta
Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare. Curatati si spalati legumele .Tocati-le cubulete . Ceapa se taie mai marunt .si se pune prima la...
Varza in straturi
Se ia un vas rotund [ pentru aspectul estetic si practic am folosit o forma de tort cu peretii detasabili ] . Varza murata se taie fideluta si se amesteca cu putin ulei . Carnatul de casa se desface de membrana . Ardeiul iute se feliaza .Slaninuta se taie ,, soldatei"...
Focaccia cu carnat si rozmarin
Se ia o forma rotunda de tort cu pereti detasabili . Se unge fundul cu ulei de masline si se presara jumatate din cantitatea de rozmarin uscat si maruntit. Se ia o mana buna de aluat [ aproximativ 300 grame ] si se framnta cu apa minerala . Lasati 10 minute sa creasca ....
Ciuperci umplute cu branzeturi si legume
Ciupercile se spala rapid prin jet de apa si se curata de pelitele exterioare ale palariutei . Se scoate piciorusul ciupercilor si se toaca mai marunt . Sarati usor palariutele si le ungeti cu unt ,interior-exterior . Asezati ciupercile in tava tapetata cu folie...
Fusilli cu pui si pesto
Carnea de pui se desprinde de pe os si se taie fasii. Puneti carnea sa rumeneasca intr-o tigaie teflonata .Sarati si piparati usor . cand puiul a inceput sa capete culoare am adugat mazarea verde . Am lasat sa se imprieteneasca mazarea cu puiul si apoi am pus si rosiile...
Zama de moare cu carnati de casa si iaurt grecesc
Se aduce moare in casa si se pune la fiert . Varza murata se taie fideluta si se pune la fiert in moare . Carnatul se inteapa cu o furculita [ sa iasa la fiert din el condimentele si gustul ] si se pune in aceiasi oala la fiert cu moarea si varza . Curatati si spalati legumele ....
Cartofi umpluti si copti
Cartofii fierti se curata de coaja si se scobesc de miez pe lungime. Fiecare cartof se unge in exterior cu margarina si se asaza in tava captusita cu hartie de copt. Taiati marunt jambonul. Miezul de cartofi ce s-a obtinut la scobire se zdrobeste cu furculita si amesteca cu...
Chifle cu iaurt si seminte
Se ia 100 gr faina alba si se amesteca cu zahar, drojdie uscata si apa calda. Trebuie sa fuie de consistenta unei faini subtiri . Lasati sa dospeasca bine cam o jumatate de or a. Faina cu care framntati trebuie adusa din timp in bucatarie sa aiba timp sa se incalzeasaca . Astfel ea...
Escalop de vitel cu ciuperci si smantana
Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in care au fost conservate si se limpezesc cu apa rece . Se condimenteaza carnea cu sare , piper si pudra...
Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate
Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina . Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate ,...
Supa cu varza de Bruxelles, sorici si ureche de porc
Curatati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime . Maruntiti morcovul , ardeiul . ceapa si telina . Caliti usor legumele...
Salata de ciuperci, cu cartofi si smantana
Ciupercile se spala sub jet de apa si se scurg in sita . Pastrati cateva bucati de ciuperci pentru decor . Restul ciupercilor daca va par prea mari se maruntesc cu cutitul . Cartofii fierti se curata si se taie cubulete . Salamul se curata de membrana si se taie si el...
Panzerotti cu creveti si legume
Panzerotti-paste le umplute se fierb in apa cu sare respectand indicatiile de pe ambalaj .Se clatesc cu apa rece si se pun la scurs intr-o sita . Legumele se decongeleaza la temperatura camerei . Se curata , se spala si se toaca marunt ardeiul iute , usturoiul si coditele de...