Ciorba de salata cu galuste si iaurt

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 3 Ian 2019 | 6633 vizualizari

 

,, Reteta romaneasca "" 
Bineinteles ca dupa bogatia meselor de sarbatori dorim si ceva ciorbita care sa mai spele. Bineinteles ca tranzitia nu este atat de usoara. Vrem sa aiba si gust bun si putina consistenta. Gustul l-am dat cu ceafa putin afumata si consistenta de galuscute cu faina alba.
Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

 

INGREDIENTE

  • 2 salate verzi
  • 300 gr ceafa de porc semi-afumata
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 tija telina verde
  • 1 bucata praz
  • iaurt grecesc la servire
  • sare -optional
  • zeama lamaie -optional
  • Galuste :3 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura unt moale + sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata cu galuste si iaurt:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Taiati marunt ardeiul, usturoiul, telina si prazul.
  3. Ceafa de porc se taie cuburi si se soteaza impreuna cu ardei, usturoi, ardei iute si telina.
  4. Se adauga prazul verde feliat si se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte.
  5. Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].
  6. Din trei oua preparati galuste. Puteti sa faceti si dintr-unul, noi suntem mare fani :D .
  7. Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.
  8. Ouale se bat spuma si se amesteca cu faina alba in ploaie, putina sare si untul moale.
  9. Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Nu aveti unt il puteti inlocui cu aceiasi cantitate de untura sau ulei.
  10. Cu o lingura trecuta prin apa puneti in zeama care fierbe mici galuste.
  11. Lasati sa fiarba 5 minute. Dupa aceasta trageti oala de pe foc si puneti salata verde taiata fasii.
  12. Imi place salata verde doar oparita . As vrea sa cred ca nu se pierd prea mullte vitamine daca o evit sa o fierb excesiv .
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. La servire se pune iaurt grecesc cate 2 linguri in fiecare farfurie [ acesta se omogenizeaza rapid].
  15. Acriti suplimentar dupa dorinta cu zeama proaspata de lamaie.
  16. Merge alaturi de ciorba de salata verde si o ceapa verde sau un ardei iute.

                     Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba se prepara foarte rapid, chiar si in 20 minute, pentru ca nu contine radacinoase.

2

Incalziti apa in fierbator pentru rapiditatea prepararii[ truc Jamie Oliver ].

3

Fiecare ou se sparge separat pentru verificarea prospetimii.

4

Untul ajuta galustele sa fie usor pufoase. Daca nu aveti unt, il puteti inlocui cu aceeasi cantitate de untura sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata cu galuste si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare