publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
Poppy Seed Dressing
Se pun toate ingredientele intr-un bol. Amestecati bine totul. Veti obtine un sos care aspect de maioneza cu seminte de mustar. Cantitatea obtinuta am folosit la doua salate. Jumatate de cantitate a fost pusa la pastrat in frigider pana la salata de maine.
Frigarui imprastiate
Pieptul de pui se spala, se zvanta si se portioneaza in bucati cam de marimea unei cutiute de chibrituri. Ciupercile se scot din saramura si se limpezesc cu apa rece. Legumele se curata si se spala. De aceiasi marime se feliaza si jambonul si pe cat posibil ardeiul...
Salata cremoasa de vinete
Vinetele se spala si se sterg. Puneti vinetele la copt , preferabil pe gratarul cu jar. Sunt mai gustoase. Pentru ca nu este timp adecvat am pus vinetele la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Vinetele se inteapa din loc in loc cu furculita. Coaceti vinetele...
Salata cu morcov, macrou afumat si rucola
Frunzele de rucola se spala si se zvanta. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Amestecati legumele cu otet si ulei de masline. Pestele se curata de piele si oase. Eu nu arunc pielea de peste afumat, o voi folosi sa dau gust la o ciorba de peste....
Crema de spanac cu cascaval afumat
Spanacul se spala, se scurge de excesul de apa. Curatati , spalati si taiati marunt ceapa verde . Intr-o tigaie Wok incapatoare se pune la sotat usor ceapa verde . Se aduga spanacul si laptele . Sarati . Cand spanacul a inceput sa se inmoaie trageti de pe...
Desert foietaj cu mere
Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac . Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde . Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete . Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine . Caliti merele...
Ciorba rapida de varza cu iaurt
Varza verde se taie fideluta . Curatati si spalati legumele . Ceapa verde se taie rondele , telina se feliaza , ardeiul rosu se marunteste . Sotati ceapa si ardeiul in ulei cu atentie [ ceapa verde se arde usor ] . Se toarna deasupra 2 litrii de apa fierbinte ....
Salata cu mozzarella si cheddar
Spalati rosiile ,salata verde si ruccola .Lasati-le sa se scurga de excesul de apa . Se taie fideluta varza rosie si salata verde . Prazul se feliaza rondele . Busuiocul se taie marunt . Maslinele se limpezesc cu apa rece de lichidul sarat in care au fost conservate ....
Tocanita picanta de vitel la slow cooker Crock-Pot, cu cus-cus
Carnea de vitel se spala si se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor ,,topi"' si vor forma un sos gustos. Sotati carnea de vitel in ulei. Sarati. Se adauga...
Piept de rata cu portocale si spanac
Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala . Lasati cam o ora sa se marineze . Se incalzeste cuptorul . Pieptul de rata se pune cu...
Salata cu sardine afumate si ardei copt marinat
Salata verde si legumele se curata si se spala . Taiati salata verde fasii . Deasupra se pune ridichile , ceapa verde si telina feliate . Amestecati totul cu putina zeama de lamaie si ulei de la sardine . Se adauga caperele si maslinele . Amestectui din nou ....
Friptura de porc cu orez
Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava. Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu...
Salata cu rucola, mar si mozzarella
Mozzarella se scurge de lichidul in care a fost conservata si se limpezeste cu apa rece . Legumele se curata si se spala . Rucola se scurge de excesul de apa . Marul se spala si curata de seminte . Se taie cuburi cu tot cu coaja . Eu pastrez coja marului pentru ca contine...
Racituri cu ciolan afumat
Pentru inceput am oparit ciolanul afumat si soricii cu apa clocotita . Am aruncat apa . Se curata ceapa , morcovul si se spala . Caciulia de usturoi ramnr fara primul strat de foi si mustata . Splati impreuna cu tija de telina . Se pun la fiert in oala sub presiune...
Pulpe de pui cu cartofi si fasole verde - la cuptor
Se fierbe fasolea verde[dupa ce a fost decongelata la temperatura camerei ] . Se scurge apa de pe fasole si se clateste cu apa rece pentru a-si pastra culoarea de verde frumos . Usturoiul se curata si se feliaza in felii foarte subtiri . Pulpele de pui se impart in doua...
Supa din pulpe de pui cu galuste de gris
Legumele se curata si se spala . Pulpele de pui se curata si se spala . Se pun legumele , carnea de pui , si piperul in oala cu apa rece . Sarati . Eu am folosit oala sub presiune , respectand indicatiile de utilizare . Folosind oala sub presiune se obtine o supa clara...
Chiftelute de curcan cu legume -dieta
Carnea de curcan se spala si se taie cuburi . Transferati carnea in vasul procesorului de la robotul de bucatarie . Adugati busuiocul verde taiat mai marunt , sare si condimente . Maruntiti amestecul cu carne de curcan . Eu numar pana la cinci si totul este maruntit ....
Costita de porc marinata in cidru la slow cooker Crock-Pot
Costita se spala si se portioneaza in bucati potrivite ca sa intre in vasul ceramic al slow cooker-ului Crock-Pot . Se pun bucatile de costita in vasul de ceramica si se pun ierburile si condimentele: cimbrisor, salvie, ghimbir, boia, boabe de mustar, frunza de dafin. Sarati...
Spanac scazut cu carnati si paine prajita in ou
Feliati carnatii rondele si-prajiti in cratita cu cei 100 ml ulei pana se rumenesc . Se scot rondelele de carnat alaturi pe o farfurie si in uleiul incins se amesteca faina alba . Nu lasati faina sa se arda , adugati imediat laptele si amestecati . Sarati . In sosul format...
Salata nemteasca cu carne de vita si cartofi
Carnea de vita se taie cubulete si se prajeste in putin ulei de masline pana se rumeneste. Intre timp se curata cartofii copti se taie cubulete si se pun cu carnea sa se rumeneasca usor. Sarati. Castravetii se taie rondele si ardeiul marinat cuburi. Se trage tigaia de pe foc...
Desert chec cu fructe, nuci si cardamom - la masina de paine
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si sarea se pun intr-un bol si se mixeaza timp de cateva minute pana cand isi dubleaza volumul. Aceasta compozitie se pune in cuva masinii de paine. Stafidele se pun la hidratat in romul brun amestecat cu coniac. Pentru grabirea procesului de...
Mancare cu mazare verde, praz si carne de porc
Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Prazul se spala se taie in doua si se feliaza. Decongelati la temperatura camerei mazarea verde. Ardeiul Kapia se spala si se taie marunt. Intr-o cratita teflonata se soteaza usor prazul si ardeiul rosu. Se...
Friptura de iepure marinat in iaurt
Iepurelel se spala bine si se portioneaza. Intai se taie pulpitele, urmarind incheietura si apoi spinarea cu muschiuletii de pe ea se taie in bucati potrivite cam de cate 3 degete grosime . Spalati din nou iepurele si-l lasati sa se scurga de excesul de apa. Curatati si...
Salata cu ton, rucola, varza rosie si masline
Varza rosie si salata iceberg se taie fideluta. Frunzele de rucola se spala si se scurg de excesul de apa. Daca aveti un vas pentru uscarea salatei este foarte bine daca nu lasati frunzele de rucola sa se scurga intr-o sita . Ardeiul iute rosu se spala si se feliaza....
Sos minunat - pentru marinat carne dupa model ardelenesc
Spalati rozmarinul si cimbrul verde. Tocati marunt aceste verdeturi. Curatati usturoiul si-l tocati marunt. Amestecati toate ingredientele. Adaugati in sosul de rosii. Folositi sosul la marinarea carnurilor. Acest sos merge foarte bine la...
Supa de salata verde cu iaurt si codita de purcel afumat
Codita de purcel se opareste cu apa fierbinte . Pentru grabirea procesului de fierbere se infierbanteaza apa la fierbator . Puneti afumatura la fiert impreuna cu 2l apa fierbinte . Legumele se curata si se spala . Ceapa , telina , patrunjelul si usturoiul se taie...
Salata de vinete cu pesto
Vinetele se decongeleaza la temperatura camerei si se toaca. Mie imi place sa nu le toc exagerat de fin. Ceapa verde se spala si se taie rondele. Amestecati bine pana se omogenizeaza vinetele cu ceapa, pesto, ulei si iaurt grecesc. Adaugati sarea, zeama de lamsie si...
Caras la grill cu ardei rosu sotat
Carasul curatat, eviscerat si spalat se portioneaza in doua bucati [ prin taiere pe sirea spinarii ] . Sarati si condimentati pestele, folosind piper cu coaja de lamaie. Tavaliti pestele prin faina alba. Se incinge tigaia grill unsa cu ulei de masline. Prajiti...
Ciorba cu verzisoare de Bruxelles
Spalati si curatai legumele .Decongelati la temperatura camerei varza de Bruxelles . Morcovul se razuieste . Ceapa si ardeiul se taie cubulete .Telina se taie feliute . Caliti usor legumele in ulei cu mare atentie -ceapa verde se arde mai repede daca nu este supraveghiata ....
Salata cu sunca de pui
Frunzele de salata se spala. Curatati, spalati si feliati morcovul si telina. Sunca de puise taie marunt si se condimenteaza cu chilli, cimbrisor si oregano. Se pune in caserola frunzele, telina si morcovii. Amestecati legumele si verdeturile cu ulei de rapita si otet...