Piept de rata cu portocale si spanac

de mihaelar63 in Rata, 15 Apr 2019 | 2822 vizualizari

 

 Sotului meu ii place foarte mult rata. In copilarie aveau rate multe in curte. I-am facut o surpriza preparandu-i piept de rata. Sincer, pe cat de uratica era cruda, pe atat de rumena si cu miros imbietor s-a facut la preparare :D

 

INGREDIENTE

  • 1 piept rata -250 gr
  • 1 portocala
  • 2 maini spanac verde
  • 1/4 lingurita usturoi granulat uscat
  • fulgi de chilli
  • pudra de nucsoara
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu portocale si spanac:

  1. Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea .
  2. Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala .
  3. Lasati cam o ora sa se marineze .
  4. Se  incalzeste cuptorul .
  5. Pieptul de rata se pune cu pielea in jos intr-o tigaie rece si se pune la foc .
  6. Din momentul in care incepe sa sfarie pielea ,cam dupa 5 minute se intoarce.
  7. Se verifica daca pielea s-a rumenit si este frumos  rumenuta-crocanta .
  8. Se eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .
  9. Dupa ce s-a prajit cateva minute si pe ceialalta parte se transfera bucata de carne intr-o tavita la cuptorul deja incalzit .
  10. Lasati la 200 grade Celsius cam 10 minute .
  11. Eu am verificat prin apasare sa nu se intareasca carnea prea tare .
  12. Intre timp spalati spanacul verde .
  13. Se scoate pieptul de rata de la cuptor si se lasa sa se odihneasca putin.
  14. Daca se va felia imediat se pierd e suculenta din interior .
  15. Se transfera rapid grasimea ramasa in tigaie si se soteaza spanacul .
  16. Spanacul  se sareaza usor si se condienteaza cu nucsoara si usturoi granulat . Amestecati .
  17. Dupa ce a stat cateva minute se feliaza si ramne carnea suculenta , usor roze .
  18. Toate aceste operatiuni trebuie sa se deruleze fluent ca preparatul final sa fie servit cald .
  19. La servire decorati pieptul de rata feliat si spanacul cu rondele de portocala .
  20. Pentru ca ne place picant am mai rasnit pe deasupra fulgi de chilli .

         Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pieptul de rata cu piele eliberaza multa grasime si nu mai este nevoie de ulei .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu portocale si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata confiata si varza calita