Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete.
Caliti usor legumele in ulei si adaugati 1l apa .
Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat.
Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul...
Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta.
Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in doua.
Nu lasati usturoiul sa se prajeasca, el va da un gust amarui preparatului. Usturoiul se prajeste...
Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.
Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.
Mixati si verdeturile cu robotul.
Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.
Se...
Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug.
Taiati rondele carnatul si splati legumele .
Peste aluat se presara busuiocul uscat .
Se fac gropite in aluat si se aseaza rondelele de carnat si rosiile taiate...
Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine.
Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale.
Intai am amestecat laptele caldut cu untul...
Somnul spalat si zvantat de apa se portioneaza bucati potrivite de 100 gr [sau cat trei degete ]
Pestele se pune intr-un vas si se stoarce deasupra zeama de lamaie . Sarati .
Condimentati cu oregano si piper brazilian .
Adaugati si putin ulei aromatizat cu oregano ....
Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata.
Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime .
In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se potriveasca la suprapunere].
Se condimenteaza rondelele cu sare , piper , oregano uscat si pudra de...
Costita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ]
Legumele se curata si se spala .
Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste.
Costita se sareaza si se pipareaza usor.
Prajiti costita in ulei. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati...
Legumele se curata si se spala.
Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt.
Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa rece .
Se soteaza usor legumele[ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul ] in ulei .
Se aduga...
Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente.
Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine .
Drojdia proaspata se faramiteaza si se pune tot acum.
Adaugati fainurile si drojdia uscata.
Eu am framantat pe programul nr.16 al...
Fleica de vacuta se spala si se taie bucati .
Ceapa si usturoiul se curata , se spala si se taie rondele .
Se seteaza aparatul de gatit pe functia fry .
Sotati usor ceapa si usturoiul .Adugati bucatile de carne de vacuta .
Carnea trebuie sa fie zvantata de apa ....
Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine .
Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea.
Se pune faiana ,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege...
Cartofii noi se spala bine si se fierb intregi in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde .
Dupa fierbere , cartofii se scurg de apa si se feliaza rondele .
Ceafa de porc afumata si fiarta se taie cubulete si se prajeste in tigaia cu ulei incins.
Cand...
Fasolea se spala , se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita .
Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura , sa nu depaseasca marimea acesteia .
Legumele se curata si se spala .
Ceaapa se taie marunt sio se soteaza in ulei .
Se pune faina alba si...
Rucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala .
Taiati rosiile in doua .
Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala .
Se aseaza frunzele de rucola pe o farfurie intinsa si se amesteca cu zeama de lamaie .
Deasupra se razuieste morcovul fasii late cu...
Grasimea de porc se taie cuburi .
Depinde cat de mari va plac jumarile .
Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D
Am pus jumarile crude in multicookerul Philips si am setat aparatul pe prajire timp de 45 minute .
Intoarceti cu o spatula de silicon jumarile...
Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite .
Se maseaza pestele cu sosul chermoula .
Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie .
Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece .
Pentru...
Carnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie .
Legumele se spala , se curata si se taie bucati .
Cu ajutorul robotului maruntiti cartofii,morcovul ,ceapa si usturoiul.
Amestecati legumele ,patrunjelul,carnea , condimentele...
Se pregatesc ingredientele .
Se masoara cantitatile de faina si de apa .
Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine .
Adugati deasupra fainurile si drojdia .
Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la...
Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor.
Stoarceti lamaia.
Curatati si pisati usturoiul.
Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde.
Amestecati toate condimentele intr-un bol.
Am folosit jumatate din cantitate pentru...
Legumele se curata si se spala.
Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta.
Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs. Se mai face o taietura mica la partea opusa , cea cu varful [ardeii se vor fierbe in mod egal si...
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare.
Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii.
Intre timp se spala ceapa si patrunjelul.
Tocati marunt ceapa verde si patrunjelul.
Intr-un wok incapator se soteaza usor ceapa si jumatate din patrunjel.
Adugati...
Vinetele decongelate se toaca marunt si se freaca cu ulei de masline si sare .
Maslinele se curata de samburi si se toaca marunt .
La fel se toaca si rosiile deshidratate .
Ceapa verde se spala si se toaca marunt .
Se omogenizeaza vinetele cu ulei cu restul...
Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ]
Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza.
Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde....
Legumele se curata si se spala.
Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte.
Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza.
Cartofii se taie cubulete.
Sotati usor in ulei aceste legume.
Se toarna deasupra zeama...
Carnea de pui se spala si se taie felii inguste de lungimea unui deget mic.
Carnea se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat si mixul de 5 arome chinezesti.
Se bat ouale spuma si se aduga mustarul, sosul de soia, faina alba si sare.
Amestecati pana obtineti un amestec...
Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina.
Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ].
Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei.
Astfel se va favoriza procesul de dospire.
Drojdia proaspata se sfarma si se dilueaza cu 100 ml apa....
Se feliaza carnatul chorizo.
Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi.
Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ].
Am calit usor chorizo, prazul si ardeii.
Am adugat lintea si pasta de ardei. Sarati....
Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase.
Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele.
Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta.
Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Sarati.
Se storc...
Frunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate.
Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati.
Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta este destul de sfarmicioasa.
Se prepara dresingul din ingredientele date, prin amestecare....
Supa cu gulioare umplute
Morcovii si ceapa se curata si se taie rondele. Cartoii se curata si se taie cubulete. Caliti usor legumele in ulei si adaugati 1l apa . Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Gulioarele se spala se curata usor de coaja si se scobesc cu ajutorul...
Tortellini cu sunculita si fasole verde
Sunca de praga se taie fasii si se prajeste in ulei pana devine usor crocanta. Se scoate cu o paleta sunca din vas si se pune in uleiul incins o caciulie de usturoi taiata in doua. Nu lasati usturoiul sa se prajeasca, el va da un gust amarui preparatului. Usturoiul se prajeste...
Snitele de pui cu spanac- spinacini
Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier. Mixati si verdeturile cu robotul. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid. Se...
Foccacia cu carnati si busuioc
Aluatul se intinde intr-o forma /tava de copt rotunda sau patrata, cu mainile unse cu ulei de masline din belsug. Taiati rondele carnatul si splati legumele . Peste aluat se presara busuiocul uscat . Se fac gropite in aluat si se aseaza rondelele de carnat si rosiile taiate...
Chifle cu lapte si unt
Eu am framantat si dospit aluatul cu ajutorul masinii de paine. Pentru o buna organizare cantariti/ pregatiti intai ingredientele. Cantariti faina, masurati si incalziti laptele, scoteti din timp untul de la rece sa fie moale. Intai am amestecat laptele caldut cu untul...
Somn prajit cu malai si oregano
Somnul spalat si zvantat de apa se portioneaza bucati potrivite de 100 gr [sau cat trei degete ] Pestele se pune intr-un vas si se stoarce deasupra zeama de lamaie . Sarati . Condimentati cu oregano si piper brazilian . Adaugati si putin ulei aromatizat cu oregano ....
Fursecuri cu vinete si Cheddar
Vanata se curata in fasii, lasand cate o fasie necuratata. Taiati vanata rondele de aproximativ un centimetru grosime . In ordine, aranjati vanata pe doua randuri [sa se potriveasca la suprapunere]. Se condimenteaza rondelele cu sare , piper , oregano uscat si pudra de...
Ciorba poloneza de miel cu varza creata si linte rosie
Costita de miel se spala si se taie in bucati mai mici [ cam de trei degete latime ] Legumele se curata si se spala . Morcovii se taie rondele. Ceapa se marunteste. Costita se sareaza si se pipareaza usor. Prajiti costita in ulei. Cand aceasta incepe sa se rumeneasca, adaugati...
Ficatei de pui cu mazare verde
Legumele se curata si se spala. Morcovul si usturoiul se taie rondele. Ardeiul se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt. Ficateii de pui se curata de pelite si se spala cu apa rece . Se soteaza usor legumele[ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul ] in ulei . Se aduga...
Franzele cu lapte acru, cimbru si busuioc
Pregatiti, cantariti cantitatile date la ingrediente. Se pune intai laptele acru, apa, uleiul, zaharul si sarea in cuva masinii de paine . Drojdia proaspata se faramiteaza si se pune tot acum. Adaugati fainurile si drojdia uscata. Eu am framantat pe programul nr.16 al...
Ostropel de vacuta -la multicooker
Fleica de vacuta se spala si se taie bucati . Ceapa si usturoiul se curata , se spala si se taie rondele . Se seteaza aparatul de gatit pe functia fry . Sotati usor ceapa si usturoiul .Adugati bucatile de carne de vacuta . Carnea trebuie sa fie zvantata de apa ....
Cum sa prepari razalai de casa
Prepararea aluatul acum este usurata de folosirea ,, ajutoarelor"' moderne . Eu m-am folosit pentru framantat de masina de paine . Ouale se sparg pe rand pentru a se verifica prospetimea. Se pune faiana ,ouale si sarea in cuva masinii de paine si se alege...
Salata calda de cartofi noi cu ceafa afumata
Cartofii noi se spala bine si se fierb intregi in apa cu sare si cu legatura de patrunjel verde . Dupa fierbere , cartofii se scurg de apa si se feliaza rondele . Ceafa de porc afumata si fiarta se taie cubulete si se prajeste in tigaia cu ulei incins. Cand...
Ciorba cu pastai de fasole galbena lata
Fasolea se spala , se curata de capete si se taie sau rupe de marimea dorita . Bucatile de fasole trebuie sa intre in lingura , sa nu depaseasca marimea acesteia . Legumele se curata si se spala . Ceaapa se taie marunt sio se soteaza in ulei . Se pune faina alba si...
Salata cu scoici, rucola, morcov si afine
Rucola se spala si se zvanta . Rosiile si afinele se spala . Taiati rosiile in doua . Morcovul se razuieste usor de coaja si se spala . Se aseaza frunzele de rucola pe o farfurie intinsa si se amesteca cu zeama de lamaie . Deasupra se razuieste morcovul fasii late cu...
Jumari cu boia si ceapa -la multicooker
Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul Philips si am setat aparatul pe prajire timp de 45 minute . Intoarceti cu o spatula de silicon jumarile...
Salau in stil marocan -nr. 1400
Bucatile de peste spalate si lasate sa se zvante se pun in vasul in care vor fi pregatite . Se maseaza pestele cu sosul chermoula . Se presara deasupra putina sare si piper cu lamaie . Lasati salul sa se odihneasca o ora macar [ se poate si mai mult } la rece . Pentru...
Chiftele de vita marinate in sos de rosii
Carnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele se spala , se curata si se taie bucati . Cu ajutorul robotului maruntiti cartofii,morcovul ,ceapa si usturoiul. Amestecati legumele ,patrunjelul,carnea , condimentele...
Paine cu secara si chimen
Se pregatesc ingredientele . Se masoara cantitatile de faina si de apa . Se pune intai apa ,sarea, zaharul si uleiul de rapita in cuva masinii de paine . Adugati deasupra fainurile si drojdia . Transferati cuva in masina de paine care a fost racordata la...
Sos marocan Chermoula
Prepararea este foarte simpla. Mai mult timp dureaza pregatirea condimentelor. Stoarceti lamaia. Curatati si pisati usturoiul. Spalati, zvantati si tocati patrunjelul verde. Amestecati toate condimentele intr-un bol. Am folosit jumatate din cantitate pentru...
Ciorba de ardei umpluti cu carne de vacuta
Legumele se curata si se spala. Tocati ceapa marunt. Taiati radacinoasele dupa preferinta. Taiati foarte aproape de codita ardeii si curatati de seminte. Spalati si ii lasati la scurs. Se mai face o taietura mica la partea opusa , cea cu varful [ardeii se vor fierbe in mod egal si...
Cartofi rantaliti -Cartofi cu ceapa si boia
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curatesc si se taie felii. Intre timp se spala ceapa si patrunjelul. Tocati marunt ceapa verde si patrunjelul. Intr-un wok incapator se soteaza usor ceapa si jumatate din patrunjel. Adugati...
Salata mediteraneeana de vinete
Vinetele decongelate se toaca marunt si se freaca cu ulei de masline si sare . Maslinele se curata de samburi si se toaca marunt . La fel se toaca si rosiile deshidratate . Ceapa verde se spala si se toaca marunt . Se omogenizeaza vinetele cu ulei cu restul...
Costita de vacuta cu cartofi
Costitele de vacuta se spala si se portioneaza in bucati de marimea unei jumatati de palma [ de a mea, mai mica ;d ] Dupa ce s-au zvantat usor, se sareaza si se pipereaza. Se prajesc costitele in tigaia cu ulei pe ambele parti impreuna cu cateva crengute de cimbru verde....
Ciorba de cartofi noi cu loboda de gradina
Legumele se curata si se spala. Osul afumat se spala si se pune la fiert in apa fierbinte. Taiati marunt morcovu, ceapa l si ardeiul rosu. Usturoiul verde se feliaza. Cartofii se taie cubulete. Sotati usor in ulei aceste legume. Se toarna deasupra zeama...
Pui Shanghai
Carnea de pui se spala si se taie felii inguste de lungimea unui deget mic. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, usturoi granulat si mixul de 5 arome chinezesti. Se bat ouale spuma si se aduga mustarul, sosul de soia, faina alba si sare. Amestecati pana obtineti un amestec...
Paine cu seminte si mac
Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei. Astfel se va favoriza procesul de dospire. Drojdia proaspata se sfarma si se dilueaza cu 100 ml apa....
Supa cu chorizo, ciuperci si zucchini
Se feliaza carnatul chorizo. Se spala si se curata legumele. Rosiooarele se taie sferturi. Feliati prazul si dovlecelul. Ardeii i-am taiat julien[ din motive neelucidate :D ]. Am calit usor chorizo, prazul si ardeii. Am adugat lintea si pasta de ardei. Sarati....
Matrai borzoska - snitel unguresc
Carnea de porc se feliaza in 6 felii sanatoase. Se bat fe;liile de carne cu batatorul de snitele. Sarati si piparati. Se da carnea la rece sa stea macar doaua ore sau de pe o zi pe alta. Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Sarati. Se storc...
Salata cu feta, capsuni, afine si spanac
Frunzele tinere de spanac se spala si se zvanta de excesul de umiditate. Fructele se spala. Capsunile se taie jumatati. Feta se taie pe cat posibil cubulete .Feta este destul de sfarmicioasa. Se prepara dresingul din ingredientele date, prin amestecare....