Am avut o bucata de carne de porc Mangalita de casa, grozav de frumoasa. O carne frumos marmorata cu putina grasime care a fost eliberata la copt. Un adevarat deliciu.
INGREDIENTE
1 kg carne porc Mangalita
100 ml ulei
2 fire usturoi verde
1 lingurita de boia rosie ungureasca
1 lingura mix zaatar israelian
1/4 lingurita piper negru brazilian
sare
orez-200 gr + 100 ml ulei +1 ceapa verde + 1/2 legatura patrunjel verde+sare
Usturoiul verde se feliaza rondele si se pune in tava.
Asezati feliile de carne peste usturoi si turnati in tava un pahar cu apa.
Se da tava la cuptor timp de 20 minute la 220 grade Celsius.
Se intoarce de vreo doua ori carnea de pe o parte pe alta.
Dupa 20 minute se pune la functia full gril timp de 10 minute pentru rumenire.
Daca este nevoie se mai pune pe fundul tavii putina apa.
La servire se presara peste carne sos din tava si se da prospetime cu usturoi verde tocat.
Am preparat un pilaf simplu : Am sotat in ulei ceapa verde taiata rondele , am prajit impreuna cu boabele de orez , am sarat si am turnat deasupra apa fierbinte .Am lasat timp de 10 minute la foc mic , sub capac. Amamestecat cu patrunjel verde tocat.
Alaturi de friptura de porc cu orez am servit o salata simpla de varza-proaspata, de primavara cu ulei de masline, sare si otet de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu orez" nu uita sa-i faci un review.