publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Turte chinezesti cu ceapa verde
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa. Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte...
Pizza cu blat de dovlecel si branza
Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute....
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde
Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile. Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu...
Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie
Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită deasă, sau prin tifon și se pune într-un recipient. De preferat ca recipientul să fie de...
Crutoane aromate
Tăiem feliile de pâine în cubulețe. Așezăm feliile de pâine, una peste alta, le tăiem în trei fâșii, apoi tăiem fâșiile în câte trei cubulețe. Punem untul la topit, într-o tigaie antiaderentă și adăugăm usturoiul răzuit, un...
Pizza cu legume mexicane, bacon si mozzarella
Pentru aluat , cernem făina într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm laptele călduț peste drojdie și zahăr și le amestecăm cu puțină făină. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se activeze 7-8 minute, apoi adăugăm...
Batoane cu miere si mac, de post
Cernem făina într-un vas și o lăsăm la temperatura camerei, cu o oră înainte de a ne apuca de lucru. Facem o adâncitură la mijlocul ei, unde adăugăm drojdia amestecată cu zahărul. După cum am mai spus, zahărul ajută drojdia să se activeze mai rapid....
Pizza bread
Feliem cașcavalul și șunca presată, în felii subțiri, sau în cuburi, dar dăm și pe răzătoare, o parte din ele. Batem oul, adăugăm puțină sare și puțin piper, câteva frunze de busuioc și pătrunjel, rupte mărunt, smântâna și puțin ketchup și...
Chifle cu surprize
Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite. Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza...
Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan
Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza volumul, aproximativ 10-15 minute daca drojdia este buna si faina de calitate. Eu folosesc faina...
Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville
Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el. Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite. Eu...
Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia
Cum se prepara Colaci impletiti, reteta traditionala din Oltenia: Procedam ca la cozonac si aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu o ora inainte de a incepe prepararea. Cernem faina intr-un vas si dam deoparte cam un sfert din ea. Nu e bine sa o punem pe toata odata, ca...
Pizza la tigaie
Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte. Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul. Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul. Cernem o...
Paine cu cartofi si cascaval
Curatam cartoful, il spalam, il taiem in cuburi si il punem la fiert in apa cat sa fie acoperit. Adaugam si sarea. Punem laptele la incalzit, iar drojdia o frecam cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam laptele caldut si o mana de faina, omogenizam maiaua si o lasam la crescut pana isi...
Turte la tigaie
Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se lichefiaza. Punem 200 ml apa la incalzit, dar avem grija sa nu se incalzeasca prea tare, doar o idee. Adaugam apa calda peste drojdia lichefiata, le amestecam bine, apoi adaugam aproximativ 150...
Pizza turceasca
Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina. Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul. In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul. Punem faina intr-un bol si ii...
Chifle cu branza si cartofi
Preparam mai intai un piure obisnuit de cartofi. Curatam, spalam si portionam cartofii, apoi ii punem la fiert in apa cat sa fie acoperiti, plus o lingurita de sare. Ii lasam sa fiarba pana se faramiteaza, inlaturand pe parcurs spuma care se formeaza deasupra. Apoi, scurgem bine zeama,...
Chifle cu unt si seminte de susan
Mai intai preparam maiaua. Maruntim drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si le frecam cu o lingura de lemn pana se dilueaza. Incalzim usor 200 ml apa si o adaugam peste ingredientele diluate. Le amestecam, apoi punem peste ele o mana cu faina, omogenizam bine totul si...
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata
Am inaugurat cu aceasta ocazie tava de la Dr Oetker, de 28/40 cm. Pentru aluat, sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul si le frecam cu o lingura de lemn, pana la diluare. Punem laptele la incalzit, doar cat sa suporte degetul si il adaugam peste drojdia din bol, apoi adaugam o mana...
Paine cu amestec de seminte
Maruntim drojdia proaspata intr-un bol si o frecam cu o lingura de zahar, pana la diluare. Punem laptele la incalzit si cand atinge o temperatura cat sa o suporte degetul, il amestecam cu drojdia diluata si adaugam o mana de faina. Omogenizam bine maiaua, o acoperim cu un stergar si o lasam...
Paine cu bicarbonat
Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit. In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul. Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul...
Paine pufoasa, cu smantana in aluat
Punem apa la incalzit. Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina. Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute. Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul....
Paine cu branza in aluat
Sfaramam drojdia intr-un bol si o frecam impreuna cu zaharul pana la diluare, apoi adaugam laptele caldut si o mana de faina. Omogenizam maiaua astfel formata, acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pana cand maiaua isi va dubla volumul, maxim 15 minute. Amestecam branza,...
Painici cu condimente
Pregatim mai intai maiaua. Sfaramam drojdia intr-un bol, adaugam zaharul peste ea si cu ajutorul unei linguri de lemn frecam amestecul pana la diluare. Punem jumatate din cantitatea de apa cu sare la incalzit, iar cand se incalzeste atat cat sa suporte degetul la incercat, adaugam apa peste...
Paine cu amestec de faina si malai
Am facut intai o compozitie din malai, adica am pus intr-un vas 500 ml apa la fiert in care am adaugat 200 gr malai si o lingura de sare. Am amestecat continuu pana cand malaiul si-a dublat volumul si a absorbit toata apa. Nu trebuie sa fie fiert complet, doar cateva minute. Intr-un bol...
Minipizza
Pentru aluat: intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam masa si rasturnam aluatul pe masa unde incepem sa framantam picurand si ulei in maini pana cand aluatul...
Pizza Calzone
Pregatim aluatul in felul urmator: punem laptele la incalzit, frecam drojdia cu zaharul intr-un bol, pana la lichefiere si adaugam laptele caldut in care dizolvam sarea. Adaugam putin ulei si incepem sa incorporam faina si malaiul amestecand cu o spatula de lemn. Apoi framantam aluatul pe masa de...
Pizza cu coronita de carnati
Pregatim un blat pufos: frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si o mana de faina. omogenizam, acoperim si lasam la crescut 10 minute, apoi amestecam oul cu uleiul, le adaugam peste maiaua crescuta si incepem sa incorporam faina....
Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun
Cum se prepara Pizza cu iaurt - Reteta rapida pentru un blat pufos si bun Pentru blat: frecam oul cu zahar si sare, adaugam uleiul, iaurtul si faina cu praful de copt. Omogenizam, ungem o forma de 30 cm cu ulei si punem blatul in ea si il nivelam. Scoatem samburii la masline si le feliem...
Pizza rapida
Pentru blat: frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam ketchup-ul, uleiul, laptele si faina cu praful de copt. Omogenizam si rasturnam intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm, unsa in prealabil cu putin ulei. Pentru umplutura: feliem salamul, cascavalul si muschiul, taiem...