Paine pufoasa, cu smantana in aluat

de Merisor in Piine, 30 Aug 2014 | 6088 vizualizari

 

Din seria preparatelor la multicooker, am incercat si aceasta paine care a iesit tare pufoasa si alba.
Am testat cu aceasta ocazie si o faina proaspat macinata de socri mei.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apa caldua
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri smantana
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa, cu smantana in aluat:

Punem apa la incalzit.

Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina.

Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute.

Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul.

Cand maiaua a crescut suficient, adaugam peste ea smantana, uleiul, sare, amestecam bine totul si incepem sa incorporam faina pana obtinel un aluat destul de tare si nelipicios.

Framantam bine aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il lasam la crescut, acoperit, 15 minute, dupa care il transferam in vasul multicookerului, uns cu putin ulei.

Il mai lasam la crescut si in vas, pana aproape isi dubleaza volumul.

Conectam multicookerul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.

Dupa 25 de minute am intors painea pe partea cealalta, deoarece nu se rumenea la suprafata.

O minunatie de paine a iesit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa, cu smantana in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de secara