Din seria preparatelor la multicooker, am incercat si aceasta paine care a iesit tare pufoasa si alba.
Am testat cu aceasta ocazie si o faina proaspat macinata de socri mei.
Punem apa la incalzit.
Itr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi o diluam cu apa calda si adaugam o mana de faina.
Omogenizam bine maiaua, acoperim bolul si o lasam sa-si dubleze volumul 10-15 minute.
Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel si uleiul.
Cand maiaua a crescut suficient, adaugam peste ea smantana, uleiul, sare, amestecam bine totul si incepem sa incorporam faina pana obtinel un aluat destul de tare si nelipicios.
Framantam bine aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si il lasam la crescut, acoperit, 15 minute, dupa care il transferam in vasul multicookerului, uns cu putin ulei.
Il mai lasam la crescut si in vas, pana aproape isi dubleaza volumul.
Conectam multicookerul la sursa de curent si setam programul BAKE pentru 45 de minute la 180 de grade.
Dupa 25 de minute am intors painea pe partea cealalta, deoarece nu se rumenea la suprafata.
O minunatie de paine a iesit!