Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville

de Merisor in Piine, 3 Aug 2015 | 6791 vizualizari

 

Abia asteptam sa testez niste turte la Panini Maker Breville, iar rezultatul a fost peste asteptari de bun.
Gata, de acum la micul dejun ii voi intampina cu cate o turta calda, ca se fac rapid si sunt foarte bune unse cu unt si miere sau dulceata.
Si nu dureaza mult, 30 minute lasam aluatul la crescut si in 10-15 minute preparam turtele la aparat.
Si asta nu e tot, tineti aproape ca mai vin si cu alte preparate la acest minunat aparat!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 1 lingurita otet de mere
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 50 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville:

Incalzim usor laptele impreuna cu untul, nu trebuie sa fie fierbinte, doar sa se dilueze usor untul sa putem lucra cu el.

Cernem o parte din faina intr-un bol, restul o pastram pentru ca nu vom sti de la inceput cata faina intra, depinde si de tipul acesteia si de ingredientele folosite.

Eu am folosit lapte de vaca, de la tarani si unt de la LIDL cu 65% grasime.

Dizolvam in lapte si zaharul si sarea.

Zaharul se pune pentru a ajuta drojdia sa fermenteze mai rapid, dar este optional.

Amestecam faina din bol cu drojdia si facem o adancitura la mijlocul acestora.

Turnam laptele treptat, amestecand cu o spatula si adunand faina de pe margini catre centru si de asemeni, turnam si otetul.

Otetul se pune pentru a se mentine turtele pufoase, daca nu se vor consuma imediat.

Se mai poate adauga si putin bicarbonat, tot pentru acest efect, dar daca se prepara putine, cat sa se consume la o masa, nu este nevoie.

Cand aluatul se ingroasa, il rasturnam pe masa de lucru infainata si il framantam pana obtinem un aluat nelipicios si nu foarte tare.

Acoperim aluatul si il lasam la crescut aproximativ 30 de minute, timp in care el isi va dubla volumul.

Apoi impartim aluatul in patru si formam niste sfere pe care le intindem in strat subtire, cam de 3-4, maxim 5 mm.

Conectam Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam sa se aprinda ledul verde, apoi transferam aluatul de  turta in interiorul acestuia, inchidem capacul si asteptam.

Dupa ce se stinge ledul, ne uitam la turta din aparat si daca este cazul (si este), o mai lasam pana se rumeneste frumos la suprafata.

Procedam la fel si cu restul aluatului si vom obtine niste turte delicioase si de toata frumusetea.

Bun, tare bun acest aparat, abia astept sa-l testez si la alte preparate!

Un mare plus al acestui aparat este acela ca nu degaja caldura, asa cum ar degaja flacara de la aragaz.

 

TIPS-URI

1

Vor iesi mai subtiri decat in tigaie, pentru ca trebuie coapte bine si in interior.

2

Timpul de coacere va fi ceva mai indelungat decat la clatite, cam de 3-4 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte din aluat de paine, la Panini Maker Breville" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine