Pizza cu blat de dovlecel si branza

de Merisor in Pizza, 2 Mar 2019 | 5569 vizualizari

 

Îmi place mult combinația de dovlecel și brânză și o folosesc des la deverse preparate: chiftele, tarte, plăcinte, găluște.
De data aceasta am folosit-o pe post de blat la o pizza gustoasă și frumos colorată.
Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat cu dovlecel și brânză:
  • 750 g dovlecel curățat
  • 200 g morcovi rași
  • 250 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 250 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • câteva frunze de busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper măcinat
  • Pentru topping:
  • 350 g șuncă presată
  • 200 g mozzarella
  • 100 g cașcaval
  • 5-6 felii de gogoșari în oțet
  • ketchup
  • frunze de busuioc
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de dovlecel si branza:

Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute. Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid. Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper. Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite. Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru pizza cu blat cu dovlecel și brânză în ea. Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață. Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping. Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari. Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă. Feliem și cașcavalul cât mai subțire. Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el. Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos. O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos. Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Bolognese