Îmi place mult combinația de dovlecel și brânză și o folosesc des la deverse preparate: chiftele, tarte, plăcinte, găluște.
De data aceasta am folosit-o pe post de blat la o pizza gustoasă și frumos colorată.
Sper să vă placă!
Pornim cuptorul la 180 de grade C. Tocăm ceapa solzișori și o călim în untul topit, împreună cu usturoiul curățat și tăiat rondele. Când ceapa se pătrunde, adăugăm morcovii rași, amestecăm ingredientele și le mai călim împreună pentru câteva minute. Lăsăm ingredientele călite să se tempereze, apoi le amestecăm cu dovlecelul ras, nescurs de lichid. Adăugăm brânza rasă, sau strivită, ouăle, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sare și piper. Omogenizăm compoziția și încorporăm, treptat, făina cernută împreună cu praful de copt. Punem făină atât cât să obținem un aluat consistent, ceva mai gros decât cel de chec, sau cel de clătite. Tapetăm tava cu hârtie de copt și întindem aluatul pentru pizza cu blat cu dovlecel și brânză în ea. Îl nivelăm și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute, sau până când blatul este rumenit la suprafață. Cât timp se coace blatul de pizza cu dovlecel și brânză, ne ocupăm de ingredientele pentru topping. Tăiem șunca presată în cuburi, la fel și feliile de gogoșari. Le amestecăm, apoi, cu mozzarella rasă. Feliem și cașcavalul cât mai subțire. Scoatem blatul rumenit din cuptor, îl ungem cu puțin ketchup și presărăm amestecul de ingrediente peste el. Deasupra, așezăm feliile de cașcaval, frunze de busuioc rupte și dăm din nou pizza la cuptor pentru 10 minute, sau până când se gratinează frumos. O lăsăm, apoi să se tempereze, cam 10 minute, să o putem porționa frumos. Blatul este ușor umed, ca o budincă, dar tare gustos și de efect.