Pentru că prietenii de la Fan Brânză mi-au făcut o surpriză plăcută și mi-au trimis un kit de pizza, n-am stat prea mult pe gânduri și am preparat o delicioasă pizza cu legume mexicane, bacon și mozzarella.
De fapt au ieșit două pizza cu diametrul de 34 cm.
Pentru aluat, cernem făina într-un bol, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Turnăm laptele călduț peste drojdie și zahăr și le amestecăm cu puțină făină. Acoperim bolul și lăsăm drojdia să se activeze 7-8 minute, apoi adăugăm uleiul, smântăna, sarea și frământăm un aluat ferm și nelipicios, pe care îl lăsăm la loc cald 15-20 de minute. Din acest aluat, mi-au rezultat două pizza cu diametrul de 34 cm. Pentru topping, fierbem legumele mexicane în apă clocotită cu sare, apoi le lăsăm la rece, într-o sită, să se scurgă bine. Feliem baconul în fâșii, iar mozzarella o dăm pe răzătoarea mare. Împărțim aluatul în două și îl întindem în foi subțiri, de dimensiunea tăvii. Înțepăm aluaturile din loc în loc cu o furculiță, apoi le ungem cu câte o lingură de ketchup, dulce sau picant. Dăm tăvile cu aluaturi la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 8-10 minute, apoi le scoatem, presărăm mozzarella rasă peste aluaturi, frunze rupte de busuioc și așezăm restul ingredientelor deasupra. Batem câte un ou pentru fiecare pizza și îl împrăștiem deasupra ingredientelor, apoi dăm din nou tăvile la cuptor, pentru 10, maxim 15 minute. Servim pizza cu legume mexicane, bacon și mozzarella, caldă, cu ketchupul preferat.