Pizza Calzone

de Merisor in Pizza, 29 Sep 2013 | 4129 vizualizari

 

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 50 gr malai
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr piept de pui
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca presata
  • 150 gr mozzarella
  • 50 gr cascaval afumat
  • 200 gr ciuperci
  • 1 ceapa rosie
  • 3 cateiusturoi
  • 1 rosie
  • condimente:piper, oregano, busuioc,
  • ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • 1 lingura ketchup dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza Calzone:

Pregatim aluatul in felul urmator: punem laptele la incalzit, frecam drojdia cu zaharul intr-un bol, pana la lichefiere si adaugam laptele caldut in care dizolvam sarea. Adaugam putin ulei si incepem sa incorporam faina si malaiul amestecand cu o spatula de lemn. Apoi framantam aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei. Va iesi un aluat nu prea tare si nelipicios. Punem aluatul inapoi in bol, il acoperim cu un stergar de bucatarie si il lasam la crescut 15 minute

Pregatim restul ingredienteloer: tocam ceapa solzisori si o punem la calit in putin ulei incins. Scurgem bine ciupercile si le adaugam peste ceapa, feliate. mestecam sa nu se arda si acoperim cu un capac. Curatam si il presam, curatam rosia si o tocam marunt, apoi adaugam peste ea ketchupul, piperul, oregano si putina sare. Facem un sos pe care il adaugam peste ingredientele din tigaie unde mai adaugam si pieptul de pui(al meu a fost fript pe gril), kaizerul si sunca presata, feliate. Amestecam de cateva ori si ridicam de pe foc. Lasam totul sa se raceasca apoi adaugam patrunjelul tocat.

Impartim aluatul in doua sau chiar in patru si intindem fiecare parte pe masa de lucru in forma rotunda. Intindem pe jumatate din aluat din compozitia din tigaie, radem cascaval si mozzarella si pliem celellalte jumatati. Le lipim bine la capete si le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie. Le coacem pentru 25-30 minute la 180 grade. Cu 5 minute inainte de stingerea focului, scoatem tava din cuptor si ungem pizza pe deasupra cu ou batut si radem cascaval.

TIPS-URI

1

As recomanda sa se mareasca proportia de malai, se simte foarte placut in aluat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza Calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ansoa