Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.
Pregatim aluatul in felul urmator: punem laptele la incalzit, frecam drojdia cu zaharul intr-un bol, pana la lichefiere si adaugam laptele caldut in care dizolvam sarea. Adaugam putin ulei si incepem sa incorporam faina si malaiul amestecand cu o spatula de lemn. Apoi framantam aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei. Va iesi un aluat nu prea tare si nelipicios. Punem aluatul inapoi in bol, il acoperim cu un stergar de bucatarie si il lasam la crescut 15 minute
Pregatim restul ingredienteloer: tocam ceapa solzisori si o punem la calit in putin ulei incins. Scurgem bine ciupercile si le adaugam peste ceapa, feliate. mestecam sa nu se arda si acoperim cu un capac. Curatam si il presam, curatam rosia si o tocam marunt, apoi adaugam peste ea ketchupul, piperul, oregano si putina sare. Facem un sos pe care il adaugam peste ingredientele din tigaie unde mai adaugam si pieptul de pui(al meu a fost fript pe gril), kaizerul si sunca presata, feliate. Amestecam de cateva ori si ridicam de pe foc. Lasam totul sa se raceasca apoi adaugam patrunjelul tocat.
Impartim aluatul in doua sau chiar in patru si intindem fiecare parte pe masa de lucru in forma rotunda. Intindem pe jumatate din aluat din compozitia din tigaie, radem cascaval si mozzarella si pliem celellalte jumatati. Le lipim bine la capete si le asezam in tava unsa sau tapetata cu hartie. Le coacem pentru 25-30 minute la 180 grade. Cu 5 minute inainte de stingerea focului, scoatem tava din cuptor si ungem pizza pe deasupra cu ou batut si radem cascaval.
1
As recomanda sa se mareasca proportia de malai, se simte foarte placut in aluat!