Pentru ca ne-a adus mama soacra niste carne de miel, cum nu prea ne omoram cu acest tip de carne, m-am gandit ca dintr-o parte sa fac pizza turceasca.
Am mancat mai demult la cineva si mi-a placut, asa ca am facut si le-a placut la ai mei.
Pentru aluat, dizolvam drojdia cu zaharul, adaugam 150 ml apa calda si o mana de faina.
Amestecam bine totul, acoperim vasul si lasam maiaua sa creasca 10-15 minute, pana isi va dubla volumul.
In restul de apa calda, dizolvam sarea si adaugam uleiul.
Punem faina intr-un bol si ii facem o adancitura la mijloc in care vom pune maiaua crescuta si incepem sa turnam apa cu uleiul cate putin, adunand la centru, treptat si faina de pe marginile vasului.
Framantam aluatul, la inceput in vas, apoi pe masa de lucru, infainata.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul si ne ocupam de umplutura.
Punem uleiul intr-o tigaie, pe foc, iar cand se incinge calim ceapa tocata marunt, amestecand continuu sa nu se arda, apoi adaugam carnea tocata, pe care am asezonat-o cu condimentele si sarea.
Adaugam si usturoiul curatat si tocat rondele si lasam totul pe foc pana cand carnea este preparata definitiv, dar nu uitam sa mestecam din cand in cand.
Cu 5 minute inainte de stingerea focului, adaugam peste carne si ardeiul in sos de rosii, iar la final, patrunjelul tocat.
Lasam carnea la racit pana este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, daca este prea mult, dar e bine sa fie mai unsa.
Aluatul il impartim in patru parti, pe care le vom intinde pe masa in forme dreptunghiulare.
Impartim si carnea tocata in patru parti si peste fiecare foaie de aluat punem cate o parte de carne.
Adunam marginile aluatului catre interior, peste carne si le dam forma de barcute.
Transferam barcutele in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.
Pofta buna!
1
Aluatul trebuie intins in foaie subtire, ca sa devina putin crocant in timpul coacerii.
2
Carnea nu se va scurge de tot lichidul, pentru a nu iesi prea uscata.