Paine cu bicarbonat

de Merisor in Piine, 13 Sep 2014 | 16041 vizualizari

 

De cum am vazut reteta Polianei pe "Enjoy Dessert", am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.
Nici nu va inchipuiti cat e de buna si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bicarbonat:

Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.

In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.

Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul se intareste, apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.

Nu va iesi un aluat prea tare, sau cel putin asa l-am facut eu.

Ungem o forma cu capac, cu ulei( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.

Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

A iesit o paine foarte pufoasa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Lia_ 1

14.09.2014, 19:32

ciar azi-dimineata am citit de o paine irlandeza cu bicarbonat ; o fac ei de sf. Patrick ; arata grozav a ta

Criss 1

14.09.2014, 22:34

Ce bine arata !

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:45

immm cum arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza