Minipizza

de Merisor in Pizza, 30 Sep 2013 | 5332 vizualizari

 

E putin mai mult de munca la aranjatul aluatului in forme, dar sunt de efect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 400 gr faina
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • Pentru topping:
  • 150 gr piept de pui
  • 150 gr sunca presata
  • 150 gr ciuperci conservate
  • 1 rosie
  • 1 gogosar
  • piper
  • oregano
  • 150 gr urda
  • 1 ou
  • sare
  • cateva fire de marar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minipizza:

Pentru aluat: intr-un bol, frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam laptele caldut in care am dizolvat un varf lingurita de sare, apoi incepem sa incorporam faina. Infainam masa si rasturnam aluatul pe masa unde incepem sa framantam picurand si ulei in maini pana cand aluatul nu se mai lipeste.

Punem aluatul inapoi in bol, il acoperim cu un stergar si il lasam la crescut aproximativ 15 minute.

Dupa ce a crescut suficient, intindem aluatul pe masa de lucru si decupam 8 crecuri.

Punem fiecare cerc intr-o forma de tartina unsa cu ulei si ii imbracam peretii interiori.

Intepam din loc in loc aluatul cu o furculita.

Taiem pieptul de pui(eu am avut de la gratar) in cubulete, la fel sunca preasata si gogosarul, le amestecam intr-un bol si adaugam urda, mararul tocat, ciupercile tocate si oul.

Omogenizam, condimentam si incepem sa umplem tartinele cu aceasta compozitie.

La mijloc asezam cate o felie de rosie si dam la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

Servim cu ketchup dupa preferinte.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Urda se poate inlocui cu orice fel de branza.

2

Le servim cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minipizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

adriana65 1

30.09.2013, 21:07

Ce bine arata!

CookieMonster 1

30.09.2013, 21:29

cat de frumoase ti-au ieisit

- Andreea - 1

07.10.2013, 17:13

De foarte mare efect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza quatro formaggi