Turte chinezesti cu ceapa verde

de Merisor in Piine, 1 Apr 2020 | 4488 vizualizari

 

Sunt foarte bune, aceste turte chinezești cu ceapă verde, mai ales calde, servite dimineața cu o cană de ceai.
Sunt gustoase și simple, de post, cu diverse sosuri, dar merg tare bine unse cu o cremă de brânză, sau cu unt.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr de făină + extra pentru înfăinat
  • 250 ml de apă clocotită
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 2 fire de ceapă verde
  • 3 linguri ulei de susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte chinezesti cu ceapa verde:

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea.

Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa.

Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte mâna, apoi îl frământăm pe masa înfăinată până când nu va mai fi lipicios.

Îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, apoi îl împărțim în 5-6 sfere.

Întindem fiecare sferă de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire.

Ungem toată suprafața discului cu ulei de susan, presărăm rondele de ceapă verde și îl rulăm.

Ruloul obținut îl rulăm din nou sub formă de melc și îl aplatizăm ușor cu sucitorul de aluaturi.

Îi dăm formă rotundă de dimensiunea tigăii de copt.

Eu am folosit tigaia de 24 cm.

Ungem tigaia cu foarte puțin ulei și o punem la încins, la foc mediu.

Așezăm prima turtiță în tigaie și o rumenim pentru câteva secunde pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim bine și pe a doua parte.

Procedăm la fel cu fiecare turtiță în parte, reducând focul treptat, pentru că tigaia va fi din ce în ce mai încinsă.

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Se pot prepara și în baie de ulei, sau la cuptor.

2

Se pot chiar reîncălzi

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte chinezesti cu ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

04.04.2020, 17:49

gustoase!

RuxyRux 1

04.04.2020, 22:10

Vai ce bine arata!

dantes 1

05.04.2020, 09:56

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie