Am tot vazut pe la diversi bloggeri si nu numai, acest mod de a prepara mai rapid pizza si am zis sa incerc si eu, dar tot cu aluat dospit, imi place mai mult.
N-aveam cum sa dau gres ca eu fac diverse placinte la tigaie, doar ca pe alea le intorc de pe o parte pe alta, pizza nu avem cum sa o intoarcem, insa iese tare bun aluatul, usor crocant la baza si destul de pufos la interior.
Punem laptele la incalzit, doar o idee, sa nu fie fierbinte.
Frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol, iar cand se dilueaza, adaugam laptele caldut si o mana de faina si omogenizam bine totul.
Lasam vasul acoperit la loc caldut 10-15 minute pana cand maiaua isi dubleaza volumul.
Cernem o parte din faina intr-un bol incapator, ii facem o adancitura ma mijloc, in care adaugam maiaua crescuta si uleiul.
Presaram si sarea si incepem sa adunam faina la mijloc amestecand totul cu o spatula de lemn.
Rasturnam aluatul pe masa infainata si incepem sa-l framantam, presarand peste el faina, pana cand devine omogen si nelipicios.
Nu trebuie sa ne rezulte un aluat prea tare, deci ne oprim din a adauga faina atunci cand nu se mai lipeste de maini.
Il lasam la crescut pentru 15-20 de minute, e suficient timpul, daca drojdia este proaspata si buna.
Pentru topping, feliem carnatii rondele, prajiti in prealabil, scurgem ciupercile bine si le taiem mai marunt, ardeiul il taiem julien, rosiile rondele, iar cascavalul il feliem, dar nu prea subtire.
Impartim aluatul in doua si intindem pe rand doua foi rotunde de dimensiunea tigaii in care preparam pizza.
Tigaia mea are diametrul de 24 cm.
Punem aluatul in tigaie, il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu o lingura de ketchup si presaram ingredientele peste el.
Cascavalul il asezam peste celelalte ingrediente sa realizam un topping frumos.
Acoperim tigaia cu capac si o punem la foc mic spre mediu, aproximativ 15-18 minute.
Nu ridicam capacul, sau il ridicam in ultimele 5 minute.
Tigaia mea are capac de sticla, asa ca am putut vedea lejer daca aluatul s-a copt.
Sa nu va fie teama ca nu se coace aluatul, iese chiar foarte bun, usor crocant jos dar suficient de copt deasupra.