madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete / Dulciuri

Prăjitură cu nucă

In Prajituri la 22 Apr 2012

Pentru blat se bat spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi se dau deoparte. Untul se spumează cu zahărul,esenţa de vanilie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaoa şi nuca măcinată. Se amestecă totul foarte bine. Se adaugă şi spuma de albuşuri şi...

Desert cu Miez de Lapte şi căpşuni

In Dulciuri la 21 Apr 2012

Frişca lichidă se pune la foc mic împreună cu esenţa de vanilie şi zahărul. Gelatina se hidratează pentru 10 minute în 75 ml apă rece, apoi se pune la foc mic să se dizolve pentru 1 minut. Se amestecă cele două compoziţii, se toarnă într-o formă , se...

Tort cu cremă de ness

In Torturi la 6 Apr 2012

Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează uşor. Se împarte compoziţia în 3. Se coc pe rând blaturile...

Tort cu cremă de nectar

In Torturi la 1 Apr 2012

Se prepară blaturile:  se bat toate albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul, apoi esenţa de vanilie şi praful de copt cernut cu făina. Se amestecă totul bine, apoi se împarte în trei părţi egale. Se coc...

Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

In Prajituri la 18 Mar 2012

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în...

Orez cu lapte şi ghimbir confiat

In Dulciuri la 15 Mar 2012

Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din când în când. Laptele praf , a cărui cantitate o alege fiecare în funcţie...

Choux a la creme

In Prajituri la 19 Feb 2012

Preparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de pe fundul vasului. Se dă la răcit. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând...

Kringel estonian

In Dulciuri la 11 Feb 2012

Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului. Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul,sarea, seminţele de vanilie şi coaja...

Merengue cu frişca, fructe & love

In Dulciuri la 8 Feb 2012

Se bat albuşurile întâi cu un praf de sare şi 4 linguriţe de zahăr până obţinem o spumă şi zahărul s-a topit. Adăugăm apoi celelalte 4 linguriţe de zahăr şi batem în continuare. Într-o ceşcuţă se amestecă amidonul cu oţetul. Pasta obţinută...

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

In Prajituri la 29 Ian 2012

Pentru blat se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri. Se încorporează făina cernută cu praful de copt. Se toarnă aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu...

Brownies cu migdale

In Prajituri la 21 Ian 2012

Ciocolata împreună cu frişca şi untul sau margarina se pun la topit la foc mic. Se va amesteca continuu până se obţine o cremă….adică preţ de câteva minuţele. Se dă deoparte. Ouăle se mixează întregi cu zhărul şi un praf de...

Prăjitură ,,Pădurea Neagră,,

In Prajituri la 15 Ian 2012

Se prepară blatul: mixăm ouăle întregi cu zahărul până îşi dublează volumul. Adăugăm făina cernută cu cacaoa şi praful de copt. Adăugăm şi esenţa de rom şi amestecam bine. Eu am copt blatul într-o tava cu fundul rotund , lunga de 12/31 cm unsă cu ulei şi...

Lemon Curd

In Dulciuri la 12 Ian 2012

Ouăle le batem bine, apoi adăugăm zahărul, coaja şi zeama celor două lămâi şi seminţele din batonul de vanilie. Punem totul la bain-marie şi amestecăm continuu până ce se îngroaşă, apoi dăm deoparte de pe baia de abur şi adăugăm untul. Se amestecă...

Plăcintă cu iaurt şi merişoare confiate

In Prajituri la 8 Ian 2012

Foile se dezgheaţă la tempertura camerei. Ouăle se bat bine cu zahărul, apoi se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de citrice, merişoarele confiate şi seminţe de vanilie. Se amestecă totul foarte bine.  Tava 25/35 cm se unge cu ulei şi se tapetează cu făină. Se pun o foaie...

Salată de fructe în coajă de portocală

In Dulciuri la 3 Ian 2012

Portocalelor li se taie un capac deasupra şi se nivelează şi fundul ca sa poată sta bine pe farfurie. Se storc cu grijă de suc, apoi li se curăţă interiorul cu o linguriţă sau un cuţit. Bananele se taie în feliuţe care se stropesc cu puţină zeamă de lămâie....

Ruladă Krem a la Krem

In Prajituri la 1 Ian 2012

Se pregăteşte întâi blatul: se separă ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Se adaugă peste spuma de albuşuri şi se amestecă. Se pun şi praful de cremă şi cacaoa şi se omogenizează bine....

Coffee-Chocolate Crinkels

In Prajituri la 27 Dec 2011

Ouăle se mixează cu zahărul până îşi dublează volumul. Ciocolata se topeşte împreună cu untul sau margarina şi nessul într-un vas la foc mic amestecând continuu. Se adaugă peste crema de ou, apoi se pun făina şi praful de copt cernute împreună,...

Bănuţi cu nuci şi ciocolată

In Prajituri la 15 Dec 2011

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se frământă repede un aluat. I se dă formă de bilă şi se dă la frigider acoperit cu folie de plastic...

Plăcintă cu brânză

In Prajituri la 4 Dec 2011

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm. Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul,  coaja rasă de...

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

In Dulciuri la 1 Dec 2011

Se amestecă la foc mic apa cu zaharul până s-a dizolvat tot, apoi se adauga untul sau margarina şi coaja rasă de citrice. Se mai lasă să dea câteva clocote împreună , apoi se dă la răcit. Se împarte siropul în două, la fel şi  laptele praf....

Felie de lapte

In Prajituri la 27 Noi 2011

Se prepară întâi crema: se pun toate ingredientele în vasul mixerului şi se mixează până se obţine o cremă fină şi consistentă. Se dă la rece. Pentru foi, 2 la număr, mixăm gălbenuşurile cu zahărul, mierea şi vanilia până îşi dublează...

Amandine

In Prajituri la 20 Noi 2011

Se prepară blatul : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu ulei şi apă, apoi se adaugă esenţa de rom si  făina cernută cu cacaoa. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu...

Prăjitură cu mere caramelizate şi crema fina cu scorţişoară

In Prajituri la 13 Noi 2011

Se caramelizează zahărul, apoi se toarnă într-o tavă 25/35 cm. Se curăţă merele de coajă şi seminţe, apoi se taie în feliuţe subţirele care se aşează peste caramel. Se dă tava la cuptor până ce merele s-au caramelizat. Când sunt gata se păstrează...

Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit

In Prajituri la 6 Noi 2011

Cum se prepara  Prajitura Televizor - Reteta gustoasa a unui desert indragit Blaturile de cacao : Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi...

Budincă de ciocolată cu portocale

In Dulciuri la 29 Oct 2011

Laptele şi sucul se pun la foc mic sa se înfierbânte. Se pune şi ciocolata să se topească în acest amestec. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul.Se adaugă şi cacaoa dizolvată în puţină apă fierbinte. Cand lichidul fierbe se adaugă amestecul...

Mini Roof

In Prajituri la 22 Oct 2011

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi  pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie....

Tort cu ciocolată şi nuci

In Torturi la 9 Oct 2011

Pentru blat : se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare , apoi se dau deoparte. Margarina se mixează cu zahărul, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Se pun nucile măcinate şi făina cernută împreună cu praful de copt. Se încorporează uşor...

Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300

In Torturi la 21 Sep 2011

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc...

Prăjitură cu bezea de cacao si nuci

In Prajituri la 18 Sep 2011

Margarina se freacă bine cu zahărul, se adaugă vanilia, apoi pe rând gălbenuşurile. Se pune răzătura de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Se amestecă bine. Va rezulta un aluat destul de moale care va fi întins cu lingura în tava 25/35 cm unsă cu ulei...

Bastonaşe cu nucă şi ciocolată

In Dulciuri la 9 Sep 2011

Untul se încalzeşte la microunde până se înmoaie dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata rasă fin, nucile măcinate, cacaoa, esenţa de rom şi făina cernută cu praful de copt. Se...

Afisate 121 - 150 din 254 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca ai impresia ca nimenui nu-i pasa de tine, incearca sa nu platesti cateva facturi. In mod subit vei fi foarte cautat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]