Mini Roof

de madi_marin in Prajituri, 22 Oct 2011 | 3398 vizualizari

 

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino. Şi a vrut să o pregătesc . Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt ....blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez..... E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă de reţeta originală. Am aranjat sub formă de mici cupole peste care am turnat glazură de ciocolata. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 80 g unt
  • 1 pliculeţ nes
  • 1/2 cană făină
  • 1/2 cană nucă tăiată
  • esenţă de vanilie
  • Crema:
  • 200 g brânză Făgăraş
  • 100 g smântână grasă
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe întăritor de frişcă
  • 1 praf de scorţişoară
  • 1 pliculeţ de nes
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Roof:

Pentru blat : se topesc ciocolata cu untul şi nesul într-un vas la foc mic. Se lasă la răcit , apoi se încorporează zahărul şi  pe rând ouăle amestecând bine după fiecare.Făina se cerne şi se adaugă împreună cu nuca tăiată şi esenţa de vanilie. Se amestecă totul bine şi se întinde aluatul în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se coace 25 de minute la foc potrivit. Se dă la răcit.

Pentru cremă se mixează toate ingredientele până se obţine o cremă consistentă.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi untul. Se amestecă până se topesc toate. Se dă la răcit.

Asamblare: blatul răcit şi fărâmiţat se amestecă cu crema. Se formează mici cupole care se glazurează cu ciocolată. Se dau la rece până la servire.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Folosiţi hârtia de copt pentru copt blatul!

2

Am preferat brânza Făgăraş Lacteea pentru ca e foarte fină.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Roof" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

madi_marin 1

23.10.2011, 21:24

medi.....bineinteles.....

LUK 1

24.10.2011, 08:31

buna idee..delicioasa

madi_marin 1

24.10.2011, 19:13

LUK......multumesc.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata