madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete / Dulciuri

Năsturei

In Dulciuri la 30 Noi 2012

Făina se cerne şi se amestecă cu zahărul pudră şi un praf de sare. Se adaugă untul moale şi se amestecă. Se adaugă şi gălbenuşurile şi se frământă un aluat care  se împarte şi se colorează şi aromatizează după gust şi care va merge la frigider pentru cel...

Napolitane cu caramel şi alune

In Prajituri la 24 Noi 2012

Punem la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Obţinem un caramel clar şi nu foarte închis la culoare pe care îl lăsăm puţin deoparte. Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 de g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte...

Desert Oreo

In Dulciuri la 21 Noi 2012

Ciocolata , frişca lichidă  şi esenţa de vanilie se pun la foc mic şi se amestecă continuu până ce s-a topit toată ciocolata. Se pune la răcit. Gelatina se pune la hidratat în 50 ml apă rece, apoi se încălzeşte până se dizolvă şi se toarnă...

Tort Malaga

In Torturi la 17 Noi 2012

Se prepară aluatul pentru blat: se mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ou. Se pune aluatul în tava 25/35 cm tapetată cu...

Mini eclere

In Prajituri la 4 Noi 2012

Se prepară aluatul pentru gogoşele: se pune apa la fiert cu uleiul. Când a început să clocotească se adaugă toată făina, apoi se amestecă energic până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă la răcit, apoi se  încorporează ouăle pe...

Chec cu menta şi cacao

In Dulciuri la 18 Oct 2012

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul. Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se...

Tort "Muşuroi de cârtiţă"

In Torturi la 24 Sep 2012

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în...

Mousse de cafea cu frişcă

In Dulciuri la 19 Aug 2012

Frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele, cacaoa şi cafeaua se pun la foc mic până ce totul s-a topit şi omogenizat. Se răceşte puţin apoi se dă crema la congelator pentru 20 de minute, după care se scoate şi se mixează câteva minute, după care se dă din...

Tartă cu banane

In Prajituri la 15 Aug 2012

Se mixează gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă. Se adaugă untul topit (să fie lichid şi puţin răcit), apoi făina cernută. Se frământă un aluat care se întinde pe fundul şi pereţii formei de tartă tapetată cu hârtie de copt. Se...

Prăjitură cu prune

In Prajituri la 2 Aug 2012

Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi se lasă deoparte. Gălbenuşurile se mixează bine cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, laptele, făina cernută cu praful de copt, esenţa de vanilie şi spuma de albuşuri. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă în tava...

Foi cu nucă şi cremă de ciocolată cu rom

In Prajituri la 19 Iul 2012

Se prepară întâi crema : se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata şi nesul. Se amestecă continuu până se omogenizează, apoi se răceşte un pic şi se dă la congelator până capătă o consistenţă cremoasă. Se spumează atunci cu mixerul adăugându-se...

Gogoşi crocante cu brânză dulce

In Dulciuri la 15 Iul 2012

Se amestecă brânza dulce cu zahărul şi coaja de lămâie, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt. Făină se pune atâta cât e nevoie ca să obţinem un aluat care nu e lipicios şi care se poate întinde în foaie nu foarte subţire. Se decupează...

Prăjitură cu nectarine si nucă de cocos

In Prajituri la 14 Iul 2012

Se topeşte untul şi se amestecă cu zahărul. Se adaugă esenţa de vanilie şi ouăle şi se amestecă bine. Făina se cerne cu praful de copt si se adaugă cu laptele de cocos şi iaurtul la compoziţia de unt cu ouă. Se omogenizează bine totul şi se toarnă în tava cu diametrul de...

Cremă de ciocolată

In Dulciuri la 11 Iul 2012

Frişca şi ciocolata se pun la foc mic. Se adaugă şi cacaoa şi se amestecă continuu până ce totul s-a omogenizat. Se dă compoziţia la frigider pentru 20 de minute, apoi se spumează puţin cu mixerul. Se serveşte rece ca atare, cu fructe sau frişcă sau se poate aroma cu...

Prăjitură cu mere şi crustă de nuci

In Prajituri la 2 Iul 2012

Pentru aluat se freacă untul moale cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle, praful de sare, brânza de vaci, apoi făina cernută cu praful de copt şi praful de budincă. Se adaugă cubuleţele de mere fără coajă şi se omogenizează bine aluatul. Se toarnă în tava 25/35 cm...

Gogoşi pufoase

In Dulciuri la 1 Iul 2012

Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul şi se toarnă laptele călduţ. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul topit şi răcit, coaja rasă de lămâie , praful de sare şi făina cernută. Se frământa un aluat elastic şi nelipicios care se lasă să crească cam o...

Îngheţată de caise cu iaurt

In Dulciuri la 28 Iun 2012

Din cele 500 g caise, jumătate se fac piure, iar cealaltă jumătate se taie ăn cubuleţe mici. Frişca se bate spumă tare şi se amestecă cu iaurtul, piureul şi cubuleţele de fructe. Se omogenizează uşor compoziţia şi se pune în cutii care vor merge la congelator. Se mai scot...

Vulcani de ciocolată

In Prajituri la 24 Iun 2012

Topim într-o crăticioară la foc mic untul, ciocolata şi zahărul. Se toarnă totul într-un castron, apoi se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă bine după fiecare. Se încorporează şi piureul de zmeură făcut din 100 g fructe şi se omogenizează...

Îngheţată cu ciocolată şi lapte de cocos

In Dulciuri la 21 Iun 2012

Se topeşte ciocolata în frişca lichidă într-un vas la foc mic. Se dă apoi la răcit. Se mixează ca să se spumeze şi se adaugă laptele de cocos ţinut în prealabil la frigider şi fulgii de cocos. Se amestecă bine şi se pune într-o cutie de plastic ce va merge la...

Gogoşi greceşti

In Dulciuri la 16 Iun 2012

Se pune apa la fiert cu untul şi un praf de sare. Când clocoteşte se adaugă făina toată odată şi se amestecă energic ca sa nu se facă cocoloaşe. Se  pune aluatul la răcit. Când e bine răcit  se pun pe rând ouăle amestecând foarte bine...

Cupcakes cu spumă de zmeură şi ciocolată albă

In Prajituri la 16 Iun 2012

Ciocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron. Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare, esenţa, brânza dulce şi făina cernută cu praful de copt.Se amestecă totul foarte...

Brioşe negrese cu ciocolată, vişine şi cocos

In Prajituri la 10 Iun 2012

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit. Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se...

Tartă cu caise şi iaurt

In Prajituri la 8 Iun 2012

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul, apoi se adaugă pe rând ouăle şi vanilia şi se mixează în continuare. Se cerne făina împreună cu praful de copt şi se adaugă compoziţiei de unt cu zahăr împreună cu iaurtul. Se omogenizează bine. Se...

Tort egiptean

In Torturi la 3 Iun 2012

Se prepară întâi crema ca să stea la rece: într-un vas se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,vanilia, amidonul şi laptele. Se pune amestecul la foc mic şi se amestecă continuu până se obţine o budincă. Se lasă să se răcească bine, apoi se amestecă cu untul...

Fursecuri cu multă ciocolată

In Dulciuri la 28 Mai 2012

Se amestecă untul cu zahărul pentru câteva minute, apoi se încorporează făina cernută împreună cu cacaoa. Se adaugă şi ciocolata tăiată în bucăţele şi se frământă amestecul cu mâna. Se formează un cilindru cu diametrul de 4 – 5 cm...

Spumă de căpşuni

In Dulciuri la 21 Mai 2012

Se spumează frişca rece. 200 g căpşuni se fac piure , iar 100 g se taie cubuleţe. Se încorporează în frişca bătută împreună cu zahărul vanilat şi se amestecă bine. Se porţionează şi se dau cupele la rece până la servire. Poftă bună!

Cremă de zahăr ars

In Dulciuri la 19 Mai 2012

Se caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă. C-nd e gata se toarnă în vasul în care urmează să meargă la cuptor, de preferat rotund şi nu foarte mare....

Baklava Muffins

In Prajituri la 16 Mai 2012

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc. Ingredientele uscate...

Brownie Chocolate Cake

In Prajituri la 13 Mai 2012

Se topesc la foc mic ciocolata tăiată bucăţele şi untul. Se dau deoparte. Se bat ouăle întregi cu zahărul până se obţine o spumă. Se amestecă apoi cu ciocolata si untul topite, făina cernută şi esenţa de rom. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă...

Fursecuri cu lămâie şi nucă

In Prajituri la 9 Mai 2012

Untul la temperatura camerei se freacă cu zahărul şi vanilia. Se adaugă apoi nuca măcinată,coaja rasă de lămâie, gălbenuşul şi făină. Se formează o bilă de aluat nelipicios care se pune la frigider în folie de plastic pentru 20-30 de minute. Se scoate de la rece şi...

Afisate 91 - 120 din 254 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Este recomandabil sa-ti stabilesti un buget si sa-l respecti!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]