madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI210
Retete / Dulciuri

Gogoşi

In Dulciuri la 27 Aug 2011

Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid. Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire. Când e gata, aluatul se întinde pe...

Prăjitură cu ciocolată şi vişine

In Prajituri la 26 Aug 2011

Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o...

Desert la pahar

In Dulciuri la 23 Aug 2011

Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Se dă la frigider să capete consistenţă. Restul de 100...

Pufoasă cu ananas

In Prajituri la 11 Aug 2011

Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă  tare cu un praf de sare si cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt si vanilia. Se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu...

Panna Cotta cu ciocolata si rom

In Dulciuri la 3 Aug 2011

Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior...

Tort cu nectarine si crema de zahar ars

In Torturi la 31 Iul 2011

Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema...

Tort de ciocolata

In Torturi la 17 Iul 2011

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu...

Lemon Cheesecake

In Prajituri la 27 Iun 2011

Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia. Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26...

Prajitura Noire

In Prajituri la 25 Iun 2011

Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider. Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe...

Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,

In Torturi la 3 Apr 2011

Pentru un blat de cacao : se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei,  25 g cacao, 1 lingurita de nes ,  1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu...

Tort ,,Alexandra,,

In Torturi la 16 Mar 2011

Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt...

Bomboane Raffaello

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe  foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se amesteca foarte bine si se da la rece. Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun migdale...

Tort ,,8 Martie,,

In Torturi la 7 Mar 2011

Blat : Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar...

Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone

In Torturi la 27 Feb 2011

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti. Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja...

Tort de mere cu nuca pralinata

In Torturi la 23 Feb 2011

Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita. Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte...

Clatite cu frisca si gem de fructe de padure

In Dulciuri la 25 Ian 2011

Se prepara un aluat din oul batut, faina si apa rece. Se lasa sa se odihneasca inainte sa fie facute clatitele. Se umplu cu gem si frisca.

Tort Winter

In Torturi la 22 Ian 2011

Pentru un blat  mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final...

Prajitura Bounty

In Prajituri la 18 Ian 2011

Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20...

Cornete cu crema Raffaello

In Prajituri la 16 Ian 2011

Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand  e calduta se...

Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine

In Torturi la 1 Ian 2011

Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Se da la racit un pic. Frisca lichida se bate spuma tare si se amesteca cu crema de branza si laptele condensat, apoi se incorporeaza  gelatina si ciocolata rasa....

Prajitura magica

In Prajituri la 30 Dec 2010

Intr-o tava cu dimensiunea 17/25 cm( se poate sa fie si 20/20 cm) se pun ingredientele in ordinea din lista. Straturile se pot nivela cu o lingura daca e nevoie. Se coace cam 30-35 de minute la foc potrivit. Se taie numai dupa racirea completa, de preferat a doua zi.

Desert prajitura Maria

In Prajituri la 25 Dec 2010

B lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si mierea. Se omogenizeaza bine amestecul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca...

Crema de zahar ars cu fructe tropicale

In Dulciuri la 18 Dec 2010

Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul. Ouale batute foarte bine cu restul de zahar si esentele se subtiaza cu laptele cald, apoi amestecul se toarna peste...

Steluta pentru Mos Nicolae

In Torturi la 4 Dec 2010

Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit. Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine. Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste...

Turta dulce glazurata

In Prajituri la 28 Noi 2010

Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit. Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie...

Prajitura turceasca

In Prajituri la 27 Noi 2010

Se prepara budinca cu lapte , zahar si esenta de vanilie. Se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt, apoi se presara cu un strat de nuca de cocos. Deasupra se pune un strat de budinca si se da la rece pentru 15 minute. Frisca se bate spuma tare. Nucile si migdalele se rumenesc...

Clatite banatene

In Prajituri la 24 Noi 2010

Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece. Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie. Se ung clatitele cu  branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un...

Prajitura "Ora 12"

In Prajituri la 15 Noi 2010

Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si  se coace cam 20-25 minute. Se da la racit. Sirop: se caramelizeaza zaharul,...

Tort ,,Mihaela,,

In Torturi la 7 Noi 2010

Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul...

Tort cu alune

In Torturi la 4 Noi 2010

Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile  si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se...

Afisate 151 - 180 din 254 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

937 puncte

Rocsi

654 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]