Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid.
Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire.
Când e gata, aluatul se întinde pe...
Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o...
Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Se dă la frigider să capete consistenţă.
Restul de 100...
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare si cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt si vanilia. Se amestecă uşor.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu...
Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior...
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu...
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia.
Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26...
Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider.
Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe...
Pentru un blat de cacao : se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei, 25 g cacao, 1 lingurita de nes , 1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu...
Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt...
Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se amesteca foarte bine si se da la rece.
Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun migdale...
Blat :
Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar...
Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti.
Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja...
Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita.
Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte...
Pentru un blat mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final...
Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20...
Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece.
Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand e calduta se...
Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Se da la racit un pic.
Frisca lichida se bate spuma tare si se amesteca cu crema de branza si laptele condensat, apoi se incorporeaza gelatina si ciocolata rasa....
Intr-o tava cu dimensiunea 17/25 cm( se poate sa fie si 20/20 cm) se pun ingredientele in ordinea din lista. Straturile se pot nivela cu o lingura daca e nevoie.
Se coace cam 30-35 de minute la foc potrivit.
Se taie numai dupa racirea completa, de preferat a doua zi.
B lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si mierea. Se omogenizeaza bine amestecul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se amesteca...
Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul.
Ouale batute foarte bine cu restul de zahar si esentele se subtiaza cu laptele cald, apoi amestecul se toarna peste...
Se face un sirop din apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.
Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.
Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste...
Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit.
Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie...
Se prepara budinca cu lapte , zahar si esenta de vanilie.
Se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt, apoi se presara cu un strat de nuca de cocos. Deasupra se pune un strat de budinca si se da la rece pentru 15 minute.
Frisca se bate spuma tare.
Nucile si migdalele se rumenesc...
Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece.
Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie.
Se ung clatitele cu branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un...
Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cam 20-25 minute. Se da la racit.
Sirop: se caramelizeaza zaharul,...
Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul...
Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se...
Gogoşi
Făina se cerne. Drojdia se dizolvă în laptele cald. Oul se bate bine. Untul se topeşte până devine lichid. Se pun toate ingredientele în maşina de pâine şi se selectează programul de frământare şi dospire. Când e gata, aluatul se întinde pe...
Prăjitură cu ciocolată şi vişine
Blat: se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare şi zahărul. Albuşurile se freacă cu ulei. Se amestecă cele două compoziţii, apoi se încorporează cacaoa şi făina cernută cu praful de copt. Se tapetează cu hârtie de copt o...
Desert la pahar
Zahărul se caramelizează. Se adaugă 100 ml frişcă lichidă şi untul şi se lasă la foc mic până ce caramelul e complet dizolvat. Se lasă să se răcească, apoi se bate cu mixerul până se obţine o cremă groasă. Se dă la frigider să capete consistenţă. Restul de 100...
Pufoasă cu ananas
Separăm ouăle. Albuşurile le batem spumă tare cu un praf de sare si cu zahărul. Gălbenuşurile le frecăm cu uleiul. Amestecăm cele două compoziţii. Se adaugă făina cernută cu praful de copt si vanilia. Se amestecă uşor. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu...
Panna Cotta cu ciocolata si rom
Se pun la foc mic laptele, frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si zaharul. Se amesteca continuu pana ce ciocolata s+a dizolvat complet. Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana devine lichida. Se toarna in compozitia pregatita anterior...
Tort cu nectarine si crema de zahar ars
Se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar cu cateva picaturi de apa. cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare il turnam intr-o cratita nu foarte mare, dar inalta. Lasams a se raceasca bine, apoi punem feliutele de nectarine si dam vasul la cuptor pana preparam compozitia pentru crema...
Tort de ciocolata
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le frecam cu ulei. Amestecam cele doua compozitii, punem cacaoa si faina cernuta cu praful de copt. Se toarna compozitia in forma 26 cm detasabila tapetata pe fund cu...
Lemon Cheesecake
Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul şi vanilia. Brânza se zdrobeşte cu furculiţa, se amestecă cu gălbenuşurile, praful de budincă, făina, smântâna, coaja şi zeama de lămâie. Se amestecă totul foarte bine şi se toarnă în tava cu diametrul de 26...
Prajitura Noire
Punem la topit la microunde 75 g margarina. Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu margarina topita. Compozitia obtinuta o punem pe fundul unei tavi de chec tapetata cu folie de plastic si o dam la frigider. Ciocolata se pune la topit cu 50 ml frisca lichida. Cand e gata se da deoparte de pe...
Tort,, Cafe-Cioco-Rom,,
Pentru un blat de cacao : se bat 2 oua cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga 75 g zahar si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema. Se adauga 25 ml ulei, 25 g cacao, 1 lingurita de nes , 1 esenta si 2 linguri cu faina cernuta cu...
Tort ,,Alexandra,,
Blaturi : 3 la numar din cantitatile date. Pentru un blat: se mixeaza doua oua intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta , esenta de vanilie si cacaoa si se amesteca foarte bine. Se toarna compozitia in tava 26 cm detasabila tapetata pe fund cu hartie de copt...
Bomboane Raffaello
Margarina si zaharul pudra se pun intr-un vas la foc mic pana ce amestecul devine lichid. Se da deoparte de pe foc si se adauga laptele praf, 100 g nuca de cocos si esentele. Se amesteca foarte bine si se da la rece. Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun migdale...
Tort ,,8 Martie,,
Blat : Intr-un vas se pun nucile macinate, zaharul, cacaoa, esenta si apa. Se pune amestecul la foc mic si se lasa sa dea cateva clocote ca la mamaliguta. Se da la racit. In amestecul racit se adauga pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare, apoi albusurile batute spuma tare, dar...
Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone
Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti. Se amesteca bine . Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja...
Tort de mere cu nuca pralinata
Se prepara intai un caramel din zahar si cateva picaturi de apa. Se toarna intr-o cratita. Pralina : zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte...
Clatite cu frisca si gem de fructe de padure
Se prepara un aluat din oul batut, faina si apa rece. Se lasa sa se odihneasca inainte sa fie facute clatitele. Se umplu cu gem si frisca.
Tort Winter
Pentru un blat mixam foarte bine 1 ou, 1 albus si 70 g zahar. Se adauga apoi 50 ml suc de portocale, 50 ml ulei, 80 g faina si 1 lingurita praf de copt. Din restul ingredientelor se prepara aluatul pentru cel de-al doilea blat. Se pot amesteca toate odata si se poate imparti la final...
Prajitura Bounty
Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20...
Cornete cu crema Raffaello
Se prepara intai crema : se pun la foc mic ciocolata rupta in bucatele si 100 ml frisca lichida. Se lasa pana se topeste ciocolata, apoi se da la rece. Gelatina se hidrateaza in 80 ml apa rece. Se lasa sa se umfle, apoi se pune la foc foarte mic pana se dizolva. Cand e calduta se...
Tort cu crema de lapte condensat si jeleu de visine
Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml apa rece pentru 10 minute, apoi se pune la foc mic pana se dizolva, dar fara sa fiarba. Se da la racit un pic. Frisca lichida se bate spuma tare si se amesteca cu crema de branza si laptele condensat, apoi se incorporeaza gelatina si ciocolata rasa....
Prajitura magica
Intr-o tava cu dimensiunea 17/25 cm( se poate sa fie si 20/20 cm) se pun ingredientele in ordinea din lista. Straturile se pot nivela cu o lingura daca e nevoie. Se coace cam 30-35 de minute la foc potrivit. Se taie numai dupa racirea completa, de preferat a doua zi.
Desert prajitura Maria
B lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si mierea. Se omogenizeaza bine amestecul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca...
Crema de zahar ars cu fructe tropicale
Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul. Ouale batute foarte bine cu restul de zahar si esentele se subtiaza cu laptele cald, apoi amestecul se toarna peste...
Steluta pentru Mos Nicolae
Se face un sirop din apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit. Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine. Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste...
Turta dulce glazurata
Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa la foc mic pana se dizolva caramelul. Se da la racit. Se amesteca in sirop scortisoara , praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina. Se mixeaza bine ca sa nu ramana cocoloase, apoi se toarna in tava 25 / 35 cm tapetata cu hartie...
Prajitura turceasca
Se prepara budinca cu lapte , zahar si esenta de vanilie. Se tapeteaza tava mare de aragaz cu hartie de copt, apoi se presara cu un strat de nuca de cocos. Deasupra se pune un strat de budinca si se da la rece pentru 15 minute. Frisca se bate spuma tare. Nucile si migdalele se rumenesc...
Clatite banatene
Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece. Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie. Se ung clatitele cu branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un...
Prajitura "Ora 12"
Blat : se bat albusurile spuma tare cu zaharul. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se mixeaza bine. Se adauga apoi cacaoa si faina. Se toarna aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cam 20-25 minute. Se da la racit. Sirop: se caramelizeaza zaharul,...
Tort ,,Mihaela,,
Se prepara blatul : se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta de vanilie. Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. se coace blatul cam 20-25 minute. pentru siguranta se face testul...
Tort cu alune
Se prepara primul blat: se bat albusurile cu zaharul foarte bine , apoi se adauga pe rand galbenusurile si praful de crema. Se mixeaza bine . Se toarna aluatul in tava cu peretii detasabili cu diametrul de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 25 minute. Se...