Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

de madi_marin in Prajituri, 18 Mar 2012 | 7588 vizualizari

 

Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi! Stiu că nu e perfectă, dar trec printr-o perioadă grea şi tristă şi nu prea îmi arde de gătit.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 150 g nucă zdrobită
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Crema:

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 1 lingură cu cacao

Sirop:

  • 4 linguri cu miere
  • apă
  • esenţă de rom

Spuma de albuşuri:

  • 2 albuşuri
  • 4 linguri cu zahăr

Ornat:

  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.

Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.

Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.

Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

madi_marin 1

20.03.2012, 19:51

mirela...ma bucur ca iti place...

ionela2682 1

23.03.2012, 19:54

yammmmyy...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:44

ionela...multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresă din bezea cu ciocolată şi dulceaţă de vişine