Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş

de madi_marin in Prajituri, 18 Mar 2012 | 7836 vizualizari

 

Am încropit rapid un dulce pentru duminica aceasta. Crema e un deliciu şi s-a potrivit perfect cu blatul aerat cu nucă şi însiropat şi spuma de albuşuri presărată cu cacao.Încercaţi şi voi! Stiu că nu e perfectă, dar trec printr-o perioadă grea şi tristă şi nu prea îmi arde de gătit.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 ouă
  • 7 linguri cu zahăr
  • 10 linguri cu făină
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 150 g nucă zdrobită
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Crema:

  • 180 ml frişcă lichidă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 1 lingură cu cacao

Sirop:

  • 4 linguri cu miere
  • apă
  • esenţă de rom

Spuma de albuşuri:

  • 2 albuşuri
  • 4 linguri cu zahăr

Ornat:

  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşuile se freacă cu uleiul. Cele două compoziţii se amestecă. Se adaugă esenţa, făina cernută cu praful de copt şi nuca zdrobită. Se amestecă totul bine, apoi compoziţia se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. SE coace blatul cam 25 de minute. Se face testul scobitorii. Se dă la răcit.

Pentru cremă se pun toate ingredientele într-un vas la foc mic şi se amestecă bine până ce s-a omogenizat totul. Se lasă la răcit.

Sirop: amestecăm mierea cu apă şi esenţă de rom.

Spuma de albuşuri: batem la bain-marie albuşurile spumă tare cu zahărul.

Asamblare: blatul răcit se însiropează, deasupra se pune toată crema de ciocolată şi spuma de albuşuri. Se presară cu cacao .

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu nucă, ciocolată şi spumă de albuş" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

madi_marin 1

20.03.2012, 19:51

mirela...ma bucur ca iti place...

ionela2682 1

23.03.2012, 19:54

yammmmyy...

madi_marin 1

23.03.2012, 20:44

ionela...multumesc...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI