Îmi place ghimbirul confiat. Chiar foarte mult. L-am descoperit de curând şi recunosc că dau iama destul de des la cutiuţa plină de cubuleţe aurii parfumate şi pline de cristale fine de zahăr….
Orezul se spală şi se pune la fiert în apă cât să treacă peste el cu un deget.Acum se pune şi coaja rasă de la o portocală mică. Se mai amestecă din când în când.
Laptele praf , a cărui cantitate o alege fiecare în funcţie de cât de concentrat să fie preparatul final, se desface în puţină apă rece ca să nu facă cocoloaşe. Se adaugă peste orezul complet fiert împreună cu seminţele de vanilie şi se mai ţine vasul pe foc câteva minute amestecând continuu în el. Cuburile de ghimbir confiat se taie în bucăţele mici şi se adaugă peste orez împreună cu mierea . Se amestecă bine totul şi se dă vasul la răcit. Se porţionează şi se serveşte rece .
Poftă bună!