Choux a la creme

de madi_marin in Prajituri, 19 Feb 2012 | 4426 vizualizari

 

Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.

 

INGREDIENTE

Pentru gogoşele ( cam 20 bucăţi):
  • 300 ml apă
  • 100 ml ulei
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  Crema:
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 6 linguri cu zahăr
  • 2 linguri cu amidon
  • vanilie
  • 100 ml frişcă lichidă
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Preparăm gogoşelele: se pune apa la fiert cu un praf de sare şi uleiul. Când fierbe se adaugă făina şi se amestecă energic până obţinem o bilă de aluat care se desprinde de pe fundul vasului. Se dă la răcit. Se încorporează pe rând ouăle, amestecând foarte bine după fiecare. Se fac grămăjoare cu linguriţa sau şpriţul pe foaia de copt, apoi se dau la cuptor până se auresc. Se lasă la răcit.

Crema: se pune laptele la fiert . Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, vanilia şi amidonul, iar când laptele e  fierbinte se adaugă în fir subţire peste compoziţie. Se pune totul la foc mic şi se amestecă până se îngroaşă. Se dă la răcit. Se amestecă apoi cu frişca bătută.

Gogoşelele răcite se taie în jumătate şi se umplu cu cremă. Se pudrează cu zahăr sau se glazurează cu ciocolată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

madi_marin 1

27.02.2012, 18:50

Ica_mama...ma bucur ca iti plac...

Bya Ralu 1

03.03.2012, 23:54

big big like

madi_marin 1

04.03.2012, 17:11

gurita_ta...ma bucur ca iti plac...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Choux a la crem