Tulumbe

de Miha in Dulciuri, 20 Apr 2011 | 7499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa
  • 100 ml ulei
  • putina sare
  • 150 g faina
  • 3 oua mari
  • Pentru sirop:
  • 500 ml apa
  • 400 g zahar
  • 1 esenta de rom (se poate inlocui cu coaja de lamaie, portocala...)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tulumbe:

Aluatul este ca si cel de eclere.

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea. Dam cateva clocote, apoi punem faina,toata deodata si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in posh cu dui in forma de stea mare si se spriteaza bastonase ce se prajesc in ulei bine incins.

Eu am facut jumatate prajite, jumatate am spritat aluatul pe hartie de copt si le-am bagat la cuptor la foc mediu spre mare, pentru aproximativ 20 de minute. Categoric gustul difera, dar sunt la fel de bune, iar pentru cine nu agreeaza "prajelile" este varianta ideala.

Apa se pune la fiert cu zaharul. Se fierbe 5 minute, se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

In reteta ce- aveam, se puneau peste 600 g zahar, dar eu am considerat ca e prea mult pentru gustul nostru. Cred ca 350 g, ba chiar 300 ar fi fost suficient.

Bastonasele prajite sau coapte, depinde de varianta pentru care ati optat, se pun intr-o tava, se toarna siropul deasupra si se presara cu nuca prajita si macinata. Se da tava la frigider pentru 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumbe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

20.04.2011, 20:46

Oare este vreun desert pe care sa nu-l faci sa straluceasca??????

elena1988 1

21.04.2011, 09:36

adry88 1

31.05.2011, 16:30

bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tulumba tatlisi