publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de primavara cu baby spanac, naut si ceapa verde
Curatam spanacul de codite, daca mai este nevoie, il spalam si il scurgem bine, apoi il asezam intr-un castron. Adaugam nautul scurs, ardeiul gras taiat cubulete si ceapa verde taiata bucatele mici. Taiem in jumatate bucatile de avocado, scoatem samburele, apoi cu o lingura scoatem miezul...
Supa crema de bob cu praz
Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi...
Ragu de caprioara
Putem sa folosim carne tocata si atunci nu mai este nevoie sa marinam carnea sau putem sa o taiem cubulete foarte mici(asa cum am facut eu) si am marinat-o pentru a reduce timpul de gatire, Intr-un vas cu capac punem cubuletele de carne peste care adaugam foi de dafin, piper boabe si ienibahar...
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas
Preparare Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas: Aluat pentru Branzoaice pufoase: Intr-un castron cernem faina si facem la mijloc o adancitura in care vom pune 3 oua intregi si sarea. Infierbantam laptele pe foc, apoi adaugam apa minerala, astfel incat sa obtinem un lichid caldut.Intr-o...
Desert placinta cu iaurt si caise
Separam ouale. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam galbenusurile, zaharul vanilat, iaurtul si caisele deshidratate taiate cubulete mici. Omogenizam compozitia. Intr-o tava asezam foi de placinta, alternand cu amestecul de iaurt si oua....
Pui umplut
Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior si il lasam la rece pana pregatim umplutura. In 2 linguri de ulei punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam...
Coaste de porc in bere cu cartofi
Punem bucatile de coasta intr-un vas cu capac, adaugam sare, piper, cimbru si boia dulce/iute dupa gust. Masam putin carnea, apoi turnam bere cat sa acopere coastele. Punem capacul si dam vasul la frigider pentru cel putin cateva ore sau de seara pana a doua zi. A doua zi punem coastele cu tot cu...
Ciorba de bob
In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi ceapa tocata fin, pastarnacul taiat cubulete, apoi ardeiul gras cubulete.Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile, le...
Desert chec cu portocale, rom si stafide
Intr-un castron punem stafidele. Adaugam peste ele romul si apa calda. Amestecam din cand in cand in ele pentru ca toate sa fie hidratate si aromate. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata aspectul unei smantani...
Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea
Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema. Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante. Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa....
Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui
Cum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui: Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem. Intr-o cratita punem putina apa si cand aceasta clocoteste, adaugam putina sare si spanacul....
Supa de pui cu taitei de casa cu smantana
Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin, sare si piperul boabe. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi. Daca avem carne de...
Salata de icre de crap
Punem icrele intr-un castron. Cu o lingura de lemn strivim bine icrele, eventual eliminam eventualele pielite ramase si punem grisul fiert si racit. Omogenizam, apoi adaugam putina zeama de lamaie. Incepem sa turnam uleiul in fir subtire, amestecand continuu pana la incorporarea totala a...
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Cum se prepara Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar: Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari. Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem. In uleiul incins punem la calit mai...
Crema de branza cu avocado
Nimic mai simplu decat pregatirea acestei creme delicioase. Taiem avocado in jumatate, scoatem samburele si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stropim cu putina zeama de lamaie. Adaugam crema de branza, sare, piper dupa gust si mixam compozitia. Curatam ceapa si o tocam fin....
Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama. In uleiul incins punem la calit morcovul ras...
Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone
Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana se desprind marginile usor de pe...
Drob de caprioara in foaie de placinta
Taiem organele in bucati mai mici si le tinem 1/2 de ora in apa rece. Le fierbem putin, pana isi schimba culoarea si nu mai iese sange. Le lasam la racit, apoi le tragem prin masina de carne, folosind o sita cu gauri mari. Intr-un vas amestecam organele cu carnea de porc, sare, piper...
Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri
Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune. Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede. In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea...
Paste cu spanac, branza si marar la cuptor
Intr-o oala cu apa clocotita, punem sare si fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. In uleiul incins, punem spanacul si il tinem la foc pana scade zeama. Adaugam piper si mararul verde si il lasam deoparte sa se racoreasca. Peste pastele scurse, punem spanacul si branza telemea...
Ciulama de ciuperci
Intr-o tigaie incintam uleiul si untul. Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele. Desfacem faina in putin...
Hummus
Daca avem nautul gata fiert, hummusul va fi gata in mai putin de 15 minute. Eu de obicei fierb mai mult naut, il scurg, il portionez si il pun in pungi la congelator. Cand am nevoie sa gatesc, doar scot punga din congelator si o las la dezghetat. Daca nu aveti fiert, puteti folosi din conserva...
Desert tort cu nuca de cocos si crema de lamaie
Pregatim blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm. Coacem la foc mediu pana se rumeneste...
Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata
Pregatim blatul 1. Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de copt. Coacem blaturile pana se desprind usor de pe margine, dar mijlocul este putin umed. Daca le...
Aperitiv rulada cu spanac, crema de branza si somon afumat
Pregatim rulada. Dezghetam spanacul si il scurgem bine. Daca vrem o consistenta uniforma, putem sa il mixam. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare si cand acestea se tin bine adaugam galbenusurile, spanacul si faina. Omogenizam cu o spatula si turnam compozitia in tava de aragaz pe hartie...
Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari
Pregatim rulada. Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc. Cernem faina si amestecam usor. Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor...
Pastrama de pui
Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un vas si acoperim cu lichidul racit. Adaugam si cativa catei de usturoi. Punem un capac si...
Aperitiv saratele cu susan
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc si punem osanza si margarina, apoi framantam un aluat nisipos. Adaugam ouale, sarea, drojdia dizolvata cu zaharul in laptele caldut si framantam bine aluatul, apoi adaugam telemeaua rasa fin. Daca este nevoie mai adaugam putin lapte....
Desert cornulete cu branza, gem de portocale, nuca de cocos si merisoare
Intr-un castron mixam branza, osanza, zaharul, sarea, zaharul vanilat si oul. Adaugam faina si framantam un aluat elastic, nelipicios, pe care il strangem intr-o bila, il acoperim si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute. Impartim aluatul in 4 parti egale, pe care le intindem...
Legume la cuptor cu couscous si pulpe de pui
In uleiul incins punem la prajit pulpele curatate, spalate si scurse bine. Cand pulpele s-au rumenit pe ambele fete, le scoatem intr-o farfurie. In uleiul incins punem ceapa tocata fin, apoi morcovul curatat si taiat semirondele. Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat usor, adaugam...