Pastrama de pui

de katty in Mezel de casa, 7 Feb 2020 | 6130 vizualizari

 

Este prima data cand am incercat sa fac o pastrama de casa, dar cu siguranta nu si ultima pentru ca gustul a meritat zilele de asteptare pana cand a putut fi mancata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui fara oase si piele
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 6 linguri sare de sac
  • 1 l apa
  • 100 gr zahar
  • condimente pentru pui(usturoi, coriandru,boia, rozmarin, maghiran, piper)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama de pui:

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un vas si acoperim cu lichidul racit. Adaugam si cativa catei de usturoi.

Punem  un capac si dam vasul la rece pentru cel putin 48 de ore, intorcand din cand in cand carnea in lichid. Scurgem bine carnea din saramura  si o condimentam cu amestecul de condimente pentru pui. Invelim fiecare bucata in hartie de copt si le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru o ora la 160 grade C, apoi desfacem hartia de copt si le mai lasam 20 de minute. Scoatem bucatile de piept de pui, le lasam la racit, apoi le invelim in hartie si le pastram la rece. Putem sa le consumam imediat, dar sunt mai bune dupa 2-3 zile.

TIPS-URI

1

dupa taiere pastrama se poate pastra la rece aproximativ 3-4 zile

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui