publicat la 24.01.2022
publicat la 24.01.2022
publicat la 21.01.2022
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi
Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii...
Salata de fasole verde cu iaurt si usturoi
Intr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa rece. O scurgem bine. Frecam galbenusul fiert si racit cu putina sare, apoi adaugam cate putin...
Aperitiv pateuri cu branza
Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la frigider pentru 1-2 ore. Dupa ce l-am scos de la frigider, intindem aluatul pe un blat infainat si...
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Spalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, completam cu apa cat este nevoie, adaugam sare si piper si mai dam cateva clocote. Adaugam loboda...
Desert tort cu blat de cacao si crema cu mascarpone si afine
Pregatim blatul. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare pana fac creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si mixam. Cernem faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam cu o spatula usor, de jos in sus....
Bors taranesc de primavara
Taiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram...
Musaca de cartofi cu ciuperci
Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le scurgem si le feliem. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins punem ceapa la calit. Adaugam ciupercile si cand acestea au scazut adaugam vinul. Lasam vinul sa sece, adaugam rosiile, rozmarin, sare si piper si lasam sa fiarba pana...
Ceafa la tigaie cu sos
Carnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare si piper. Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi o scoatem intr-o farfurie si o pastram la cald. In grasimea ramasa de la carne punem vinul si...
Paine alba de casa cu susan
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda. Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si incepem sa framantam aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu...
Tocanita de miel cu smantana
Portionam carnea si o spalam bine, apoi o scurgem de apa. In uleiul incins rumenim usor carnea pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam din cand in cand pana ceapa se inmoaie si acoperim cu apa. Punem foile de dafin si fierbem pana carnea se inmoaie. Diluam faina intr-o...
Desert tarta cu blat pufos, crema de portocale si bezea
Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am tapetat-o cu unt si faina....
Paine cu seminte
Cernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele. Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si zaharul. Turnam cate putin din apa cu laptele batut si...
Ciorba de cartofi cu afumatura si iaurt
Radem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt. In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam afumatura taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor si...
Salata de vinete cu avocado si usturoi
Vinetele coapte, bine scurse, le tocam cu un cutit de sticla sau de lemn. Taiem avocado in jumatati, scoatem samburii, apoi cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. Stoarcem zeama de lamaie peste avocado si il mixam. Amestecam vinetele cu avocado, sare, piper si uleiul de masline.La...
Desert prajitura cu aroma de cocos si portocala
Pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Punem fulgii de cocos, faina, praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem pe rand, la foc mediu, 2 foi in tava...
Desert gogosi simple
Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc. Intr-un castron punem drojdia si adaugam putin lapte caldut. Omogenizam bine. In adancitura formata punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si drojdia. Intr-o margine punem sarea. Turnam cate putin lapte amestecat cu...
Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau
Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana apa este calduta cat sa poti tine un deget in ea. Frecam intr-o cescuta drojdia cu zaharul, apoi ...
Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi
Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea...
Reteta de supa de legume sanatoasa si gustoasa
Preparare Reteta de supa de legume sanatoasa si gustoasa Curatam legumele si le spalam bine. Ceapa o lasam intreaga, iar restul legumelor le taiem bucati mai mari. O bucatica mica de morcov o dam pe razatoarea mica. Punem uleiul intr-o oala la foc. Adaugaam morcovul ras, putina sare,...
Pasta de linte rosie cu ciuperci
Spalam lintea in mai multe ape, pana cand apa este limpede. Adaugam 250 ml apa, sare, foile de dafin si crenguta de cimbru si fierbem la foc mic pana apa este absorbita in totalitate. Cand este aproape gata, adaugam boiaua si piperul si lasam lintea sa se raceasca. Adaugam uleiul de...
Melcisori cu ciuperci si branzeturi
Fierbem pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe punga. Scurgem ciupercile si le clatim bine. Radem telemeaua, cascavalul si parmezanul. Scurgem pastele, adaugam ciupercile, branza, cascavalul si smantana si amestecam usor. Ungem forma bine cu unt si turnam...
Sarmale din carne de pui in foi de dragavei
In uleiul incins punem la calit ceapa curatata, spalata si tocata fin. Cand s-a inmuiat, adaugam boiaua dulce si iute. Dam vasul jos si lasam ceapa sa se raceasca. Fierbem 10-12 minute orezul in putina apa cu sare, apoi il scurgem. Amestecam carnea de pui cu kaiserul dat prin masina de...
Drob din organe de miel cu piept de pui
Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le oparim putin, pana isi schimba culoarea si nu mai iese sange. Le scoatem si le lasam la racit....
Bors de miel
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de jumatate. Curatam morcovul, pastarnacul, ceapa si ceapa verde si le taiem marunt. Cand carnea este...
Desert pasca cu mac, papaya si merisoare
Incepem cu pregatirea aluatului. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam...
Salata orientala de post cu maioneza din avocado
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Ii fierbem pana furculita intra in ei, dar nu se sfarama, apoi ii scurgem si ii lasam sa se raceasca. Taiem cartofii in semirondele si ii punem intr-un castron. Adaugam ridichile taiate semirondele, ceapa verde...
Bors de urzici cu leustean si usturoi
Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am ...
Spaghetti cu spanac si ton
Lasam spanacul sa se dezghete usor, pastrand zeama. Fierbem pastele in sapa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Curatam usturoiul si il taiem felii. Intr-o craticioara punem uleiul de masline si cand este incins adaugam usturoiul si il lasam sa isi elibereze aroma. Adaugam...
Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan
Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul. Cand aluatul este aproape...
Desert fursecuri aromate cu fulgi de ovaz, scortisoara si seminte de in
Se pun ingredientele uscate intr-un castron. Se adauga oul, uleiul si se omogenizeaza compozitia. Luam din compozitie cu o lingurita si formam in mana bile de marime potrivita pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 12-15 minute. Lasam...