Un aperitiv deosebit ce va face cinste oricarei mese.
Pregatim rulada.
Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc.
Cernem faina si amestecam usor.
Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia de copt si cu ajutorul unei alte hartii de copt sau a unui prosop o rulam strans. O lasam sa se raceasca.
Pregatim umplutura.
Curatam ficatul de pielite, il spalam, il taiem bucati mai mici si il scurgem bine. Tocam ceapa fin.
In uleiul incins punem ceapa. O lasam sa devina translucida, apoi adaugam ficatul. Cand ficatul si-a schimbat culoarea si nu mai lasa zeama, adaugam laptele caldut. Fierbem pana scade laptele, apoi mixam compozitia bine impreuna cu untul, sare si piper dupa gust si lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam gogosarul tocat fin si amestecam. Desfacem rulada racita si o ungem cu pateul de ficat, apoi rulam inapoi. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.
1
daca timpul nu va permite puteti folosi pate din comert.
2
puteti folosi in blat orice alte condimente care va plac
3
folositi ficat de pui proaspat, de preferat de culoare mai deschisa