Un tort delicios pe care l-am facut pentru ca ramasesem datoare celor dragi, intrucat tortul precedent(cel cu lemon curd-https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-nuca-de-cocos-si-crema-de-lamaie-92325.html a fost mult prea mic pentru cata cerere a existat. De data aceasta am schimbat lamaia cu portocala pentru crema si am facut un blat mai consistent.
Pregatim blatul. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide.Impartim compozitia in doua parti egale.Turnam jumatate din compozitie in tava mare de la aragaz pe hartie de copt. Coacem la 180 grade pana se desprind marginile usor de pe hartia de copt.Procedam la fel si cu cealalta jumatate. Lasam blaturile sa se raceasca, apoi taiem fiecare foaie in doua jumatati, obtinand astfel 4 foi dreptunghiulare.
Pentru crema incepem cu crema de portocale-orange curd, Punem toate ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu la foc mic si amestecam pana crema se leaga si se ingroase usor.Lasam crema sa se raceasca si o amestecam cu mascarpone si frisca batuta.
Montam tortul alternand foile cu crema,ultimul strat fiind de crema.Pentru glazura punem la hidratat gelatina in apa rece.Punem la foc frisca lichida cu ciocolata rupta bucati, Cand frisca se infierbanta fara a clocoti dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste, Punem gelatina hidratata si amestecam energic.
Lasam sa se racoreasca si turnam peste tort. Ornam cu inimioare de ciocolata si cirese confiate sau dupa dorinta.