Pui umplut

de katty in Pui, 29 Feb 2020 | 3154 vizualizari

 

Un pranz de duminica in familie super delicios. Puteti umple puiul cu orice doriti, important este sa aveti un pui de calitate.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg(1,5 kg)
  • 1 ceapa
  • 200 gr ficat de pui
  • 200 gr ciuperci din conserva
  • 2 linguri cous cous+4 linguri apa
  • 3 oua
  • sare
  • piper negru macinat
  • boia dulce
  • rozmarin uscat
  • 150 ml apa
  • 50 ml vin alb sec
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut:

Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu  sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior  si il lasam la rece pana pregatim umplutura.

In 2 linguri de ulei punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam ficateii spalati, scursi si taiati bucati mici. Cand ficatul incepe sa se rumeneasca usor, adaugam ciupercile scurse, sare, piper si rozmarin.

Punem intr-o craticioara cele 4 linguri  de apa, le clocotim, apoi dam vasul jos si punem couscousul. Acoperim cu un capac  si lasam cateva minute pana se absoarbe toata apa.

Separam boabele cu o furculita, apoi adaugam couscousul peste ficatei.

Dupa ce s-a racorit compozitia, punem si ouale si omogenizam. Cu aceasta  compozitie vom umple puiul  pe care il asezam intr-o tava.

Turnam apa, vinul si cele 2 linguri de ulei ramase. Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 40 de minute. Scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca. Stropim puiul din cand in cand cu zeama din vas.

Servim puiul cu o salata de sezon.

TIPS-URI

1

puteti umplu puiul cu orice alta umplutura va place

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui superioare pe pat de sare la cuptor