Un pranz de duminica in familie super delicios. Puteti umple puiul cu orice doriti, important este sa aveti un pui de calitate.
Spalam puiul bine, apoi il tamponam bine cu un servet. Il presaram cu sare, piper, rozmarin atat la exterior, cat si in interior, presaram putina boia la exterior si il lasam la rece pana pregatim umplutura.
In 2 linguri de ulei punem la calit ceapa tocata fin, apoi adaugam ficateii spalati, scursi si taiati bucati mici. Cand ficatul incepe sa se rumeneasca usor, adaugam ciupercile scurse, sare, piper si rozmarin.
Punem intr-o craticioara cele 4 linguri de apa, le clocotim, apoi dam vasul jos si punem couscousul. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute pana se absoarbe toata apa.
Separam boabele cu o furculita, apoi adaugam couscousul peste ficatei.
Dupa ce s-a racorit compozitia, punem si ouale si omogenizam. Cu aceasta compozitie vom umple puiul pe care il asezam intr-o tava.
Turnam apa, vinul si cele 2 linguri de ulei ramase. Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor pentru 40 de minute. Scoatem folia si lasam puiul sa se rumeneasca. Stropim puiul din cand in cand cu zeama din vas.
Servim puiul cu o salata de sezon.
1
puteti umplu puiul cu orice alta umplutura va place