Parizer de pui facut in casa

de katty in Mezel de casa, 24 Ian 2022 | 13465 vizualizari

 

De cand am vazut reteta Cristinei de parizer https://www.bucataras.ro/retete/parizer-de-casa-91628.html mi-a ramas gandul la ea. Am reusit sa fac si eu si m-am declarat chiar multumita. Am adaugat si niste masline verzi.

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un pui de tara
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pudra de sfecla
  • masline verzi umplute
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parizer de pui facut in casa:

Spalam bine si curatam de eventuale resturi carnea de pui. Putem sa lasam pulpele intregi sau le taiem pe jumatate, asa cum am facut eu. Pentru a reduce timpul de fierbere a carnii de pui am pus carnea la fiert in oala sub presiune. Asadar asezam carnea in oala sub presiune si o acoperim cu apa rece. Punem capacul si fierbem pana carnea este foarte moale si se desface usor in fasii.Timpul va depinde de cat de tare este carnea. Daca aveti o carne mai tare puneti un pic mai multa apa in vas. Scoateti carnea si o lasati sa se raceasca intr-o farfurie, dupa care o scoateti de pe oase si o desfaceti in  fasii cu o furculita.Eu am lasat si o parte din piele pentru a nu fi foarte sec parizerul. Am obtinut 450 gr carne. Intr-un vas am strecurat 300 ml din zeama in care a fiert carnea si am pus-o sa dea in clocot cu sare si piper. Hidratam gelatina intr-o cana in 3 linguri apa sau zeama de carne rece. Adaugam pudra de sfecla peste ea, apoi turnam putina zeama fierbinte si omogenizam bine. Cand gelatina este dizolvata bine turnam amestecul in zeama fierbinte si il lasam sa se racoreasca la temperatura camerei. Punem carnea impreuna cu usturoiul intr-un robot de bucatarie sau blender de putere mare si incepem sa mixam turnam cate putin din amestecul lichid. Daca este nevoie sau vrem sa obtinem un parizer nu foarte dens putem sa mai adaugam zeama de carne(eu am adaugat pana la 390 ml).Potrivim gustul de sare si piper. Taiem gatul unei sticle de plastic de 1,5 l si turnam compozitia de carne, asezand si maslinele din loc in loc. Acoperim gatul cu o folie alimentara si punem sticla la frigider peste noapte. A doua zi taiem sticla pe o parte cu o foarfeca si scoatem parizerul. Il pastram la frigider acoperit cateva zile.

TIPS-URI

1

puteti sa il lasati simplu, sa adaugati masline sau ardei

Daca ti-a placut reteta noastra "Parizer de pui facut in casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata crud uscat