Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Cous-cous cu legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2015

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si...

Salata orientala cu masline

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2015

Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare timp de 20-30 minute. Morcovul se curata de coaja si se pune separat la fiert,dupa care se taie feliute. Ceapa o tocam marunt,o frecam cu sare,se stropeste cu ulei de masline si otet,iar castravetii ii taiem cubulete. Cartofii se curata de...

Mazare cu ou

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2015

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in unt. Conserva se scurge de zeama,si se adauga peste ceapa calita,punem putina apa si lasam cateva minute sa se inmoaie ceapa la foc mic pana scade apa. Oul se sparge intr-un castron,se amsteca bine si se toarna in tigaie peste mazare,se...

Chiftele de zucchini cu pesmet

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Dovlecelul se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute in castron. Ceapa o tocam marunt,adaugam morcovul dat pe razatoare,iar dovlecelul ras se stoarce bine,iar patrunjelul se toaca marunt. Adaugam condimentele,oul,se amesteca bine si se adauga pesmet(nu trebuie sa fie foarte tare...

Ciuperci pleurotus cu smantana la multicooker

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2015

Ceapa se toaca marunt,se pune cu putin ulei de masline la Multicooker,din Meniu se seteaza Fry 2-3 minute. Ciuperciile se spala bine si se taie fasii,se adauga peste ceapa calita,se mai seteaza inca 2 min la Fry,dupa care se adauga lapte cat sa acopere si din Meniu se seteaza Boil pentru 30...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Se pregateste umplutura: Se tocata ceapa marunt,morcovul il taiem feliute subtiri sau cat mai marunt,se pun la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute se pun ciuperciile scurse de zeama si taiate cat mai marunt.Se calesc cam 3 minute adaugandu-se si condimentele. Ouale se mixeaza...

Parjoale by gaby

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2014

Carnea de tocat se amesteca cu oul,condimentele,ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoarea mare,ardeiul gras tocat cuburi(este optional). Cartoful se da pe razatoarea mare si se lasa cateva minute,dupa care se stoarce bine de zeama si se adauga peste carnea tocata. Punem si coltul de...

Pasta de fasole pastai cu morcov si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2014

Fasolea pastai se scurge de zeama si se paseaza cu blenderul.Se poate lasa la scurs dupa ce am pasat fasolea. Morcovul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare si se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se amesteca pasta de fasole cu maioneza,adaugam condimente dupa gust si...

Ceapa coapta in bere la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2014

Ceapa se curata,se taie capatul,se taie in patru dar nu pana jos. In fiecare depicatura se pune felii de bacon si se prind cu scobitoare(eu nu am mai pus scobitoare,nu s-au desfacut ). Intr-o forma de silicon sau intr-un vas termorezistent se unge cu putin ulei,se pun cepele,iar deasupra se...

Chec aperitiv cu zucchini si bacon

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2014

Albusurile se pun intr-un bol,impreuna cu oul intreg, se mixeaza 2-3 minute. Patrunjelul il tocam marunt,baconul cuburi si le adaugam peste ouale mixate. Ceapa se toaca marunt,iar dovlecelul zucchini il spalam bine sub apa rece si il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja,dupa care se pun...

Orez cu midii si praz

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2014

Ceapa se taie marunt iar prazul il taiem rondele,le punem la calit in ulei de masline. Se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,se pune vinul alb si midiile congelate(midiile ar trebuie sa le lasati inainte sa se decongeleze dar se pot folosii si direct congelate). Cand zema scade se...

Conopida Pane

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2014

Conopida se rupe buchetele si se pun la fiert circa 10 minute(sa nu fie prea fiarta,ca altfel se sfarama,trebuie sa ramana mai tare). Intr-un castron amestecam 1 ou(atata am folosit),punem condimentele si faina cat cuprinde,astfel incat compozitia sa nu fie nici groasa,nici subtire....

Chiftelute cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2014

Dovlecelul se curata de coaja,se curata de seminte si se taie cuburi,cat mai mici. Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt,condimentele si oul. Se pun cuburile de dovlecel,se amesteca bine si se formeaza chiftelutele. Se dau prin faina si se pun la prajit in ulei incins.

Chiftele de zucchini cu ricotta

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2014

Dovlecelul -zucchini se spala bine si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja. Morcovul se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa o taiem cat mai marunt,amestecam cu dovlecelul si morcovul. Se pune oul,faina,ricotta si condimetele si se amesteca pana se omogenizeaza ingredientele....

Clatite cu ricotta si morcov

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2014

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite,trebuie sa obtinem o compozitie ncii foarte subtire,nici foarte groasa. Punem o tigaie la incins,se toarna un strop de ulei si incepem sa facem clatitele. Se scot pe o farfurie si se umple la sfarsit. Amestecam ricotta cu morcovul dat pe...

Fori di zucca (flori de dovlecel)

In Aperitive / Garnituri la 23 Aug 2014

Ouale se amesteca bine cu condimentele,faina se pune cat cuprinde. Floriile de dovlecel se spala bine,se usuca,se dau prin amestecul de ou si se pune la prajit in ulei incind. Se scot pe un servet de bucatarie. Se servesc calde sau reci.

Salata de boeuf cu linte si conopida

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2014

Pieptul de pui si pune la fiert impreuna cu morcovii,la fel si cartofii se pun separat la fiert in coaja. Intr-o craticioara mica se pune apa la fiert iar cand a dat in clocot se adauga buchetelele de conopida pentru 15 minute. Cartofii se curata de coaja cat sunt inca calzi,se lasa sa se...

Tocanita de ciuperci cu zucchini

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2014

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei intr-o tigaie mare. Ciuperciile se curata,se spala si se taie feliute.Se adauga peste ceapa calita. Punem o cana de lapte,condimentele si lasam la foc mic sa fiarba. Dovleceii se curata de coaja si se taie rondele,se adauga in...

Cartofi in crusta de mustar

In Aperitive / Garnituri la 25 Iul 2014

Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa rece cu putina sare,circa 15 minute. Intr-un castronel se amesteca mustarul cu uleiul,punandu-se putin cate putin. Se pun si condimentele si se amesteca bine. Cartofii se scurg de zeama si se amesteca cu sosul format....

Cartofi cu ceapa si kaizer la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2014

Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare pentru 20-30 minute. Se curata de coaja cat sunt inca calzi,se taie rondele si se aseaza un strat de cartofi intr-o tava termorezistenta,se pune sare,piper si busuioc deasupra. Ceapa se taie jullien,se pune la calit in ulei de masline pana se...

Omleta cu cabanos si porumb

In Aperitive / Garnituri la 17 Iun 2014

Ouale se bat bine cu sare si piper. Porumbul se scurge bine de zeama,iar cabanosul se taie feliute subtiri si se pun peste oua. Cascavalul se taie buculete mici,amestecam cu compozitia de oua si se pun intr-o tigaie incinsa cu ulei. Se intoarce cu grija pe partea cealalta. Se serveste...

Orez Basmati cu Zucchini

In Aperitive / Garnituri la 17 Mai 2014

Ceapa se pune la calit in ulei de masline,se adauga orezul clatit in apa rece si scurs,si adaugam cate o cana de apa. Dovlecelul se curata de seminte si se taie feliute,se adauga peste orez,impreuna cu condimentele. Se lasa la foc mic si timp de 11 minute se mesteca frecvent si se...

Placinte Ardelenesti

In Aperitive / Garnituri la 1 Mai 2014

Faina(punem 500 g) se pune intr-un castron,in mijloc facem o gaura,punem sare,zaharul si drojdia. Turnam putin apa calduta in mijloc,amestecam si lasam cateva minute sa creasca. Se toarna apa treptat,se amesteca cu o lingura si se mai adauga faina daca mai este nevoie. Cu...

Crenvusti in aluat

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2014

Faina se pune intr-un bol,in mijloc punem sare,zaharul si drojdia,turnam putin din apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia. Untul se topeste,se adauga peste faina si treptat adaugam si apa calduta si incepem sa framantam aluatul. Se lasa 30 minute la loc cald. Crenvustii se pun...

Risotto cu leurda si mazare

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2014

Ceapa se toaca marunt si se pune in ulei de masline la calit. Orezul (eu l-am clatit sub apa rece) se pune peste ceapa,se lasa cateva minute si se stinge cu vinul alb. Cand a inceput sa scada se adauga pe rand cate un pahar de apa,condimentele si cubul maggi. Se adauga apa pana cand...

Salata de vinete cu leurda si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 25 Apr 2014

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc pe toate partiile pana cand sunt facute. Se curata de coaja si se lasa la scurs 10-15 minute. Ceapa rosie se toaca marunt,se pun si vinetele scurse,frunzele de leurda taiate fasii si se dau...

Salata de oua

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2014

Ceapa se toaca marunt. Ouale,branza si castravetele le taiem cuburi. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron,punem sare si piper dupa gust si adaugam smantana. Se amesteca totul bine si se serveste cu paine prajita.

Salata de ton cu fasole rosie

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2014

Fasolea rosie se clateste sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga zeama,dupa care o punem in blender,adaugam patrunjelul tocat marunt,zeama de lamaie si 3 linguri de uleiul scurs de la ton. Se mixeaza bine,se adauga condimentele ,ceapa verde taiata marunt si tonul scurs de ulei. Se...

Cartofi cu rosii cherry si patrunjel la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 3 Mar 2014

Cartofii se curata de coaja si se taie felii mai grosute,se clatesc sub jet de apa si se pun intr-un castron. Punem ulei de masline si condimente deasupra si ii amestecam cu mana. Patrunjelul se toaca marunt,iar rosiile cherry se taie in 4 (daca sunt prea mici se taie doar in 2). Se...

Ciuperci cu broccoli in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Ciuperciile se curata de coaja se dau sub jet de apa si se taie feliute. Intr-un ceaun se pun ciuperciile ,lapte cat sa acopere, si se lasa la foc potrivit sa fiarba,cand laptele a scazut se mai adauga pana cand sunt fierte ciuperciile. Inainte cu 15 minute sa fie gata se adauga ceapa...

Afisate 61 - 90 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]