Sub denumirea de dulceata de ardei iute am facut cunostinta cu reteta asta de sos acru-dulce-picant.
Ardeiul iute l-am tocat marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Am fiert otetul cu zaharul pana s-a ingrosat, ca si un sirop de dulceata, apoi am adaugat ardeiul iute tocat si am mai fiert pana a ajuns la consistenta dorita.
L-am turnat fierbinte in borcane, am inchis bine capacul, apoi am intors borcanele cu gura in jos pentru cateva minute.
Mi-au iesit doua borcanele (400g) si jumatate de sos.
Borcanele le-am invelit apoi intr-o paturica si le-am lasat la racit pana a doua zi.
Daca o consumati imediat, veti constata ca este foarte iute dar mancabila. Daca o lasati cateva zile, iuteala se estompeaza si va predomina mai mult gustul acru-dulce.
La anu' sigur fac o cantitate mai mare, pentru ca a avut mare succes la noi in familie si deja productia s-a injumatatit :)
1
recomand sa lucrati cu geamul deschis deoarece aburii de otet sunt foarte puternici
2
daca nu folositi manusi cand curatati ardeii de seminte, riscati sa va usture mainile cateva zile!