Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Brandada pe paine prajita cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 21 Ian 2014

Intr-o tigaie se pune ulei de masline si bucatiile de peste,impreuna cu condimentele.Se lasa acteva minute pe fiecare parte,iar cand e gata se scoate pe o farfurie sa se raceasca. Cartofii se taie cuburi,se pun intr-o cratita,se adauga laptele ,smantana si usturoiul taiat felii, se...

Salata de oua cu ton

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2014

Ouale se pun la fiert pentru 4-5 minute in apa cu sare. Tonul se scurge de zeama se amesteca cu ceapa tocata marunt. Ouale se taie cubulete,se amesteca bine cu tonul,crema de branza si mustarul. Se adauga condimentele dupa gust.

Fasole batuta cu legume

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2014

Fasolea se spala si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune la fiert,dupa ce a dat in clocot se scurge de apa si se pune la fiert din nou in apa fierbinte cu putina sare,morcovul si ardeiul taiat rondele. Cand legumele sunt fierte se scurg de apa si se pun in blender pana rezulta...

Cuiburi de piure cu oua

In Aperitive / Garnituri la 31 Dec 2013

Se amesteca piureul cu busuioc,sare,patrunjelul tocat marunt si cascavalul ras. Se adauga si pesmet cat sa nu se mai lipesca piureul de maini. Formele se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pune piure in forme in strat destul de gros,lasam loc pentru ou. Se sparge cate un ou in...

Terina de ficat

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2013

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in pachetul de unt.Adaugam si condimentele. Ficatul de pui se curata de pielite si se clateste sub jet de apa.Se pune si ficatul peste ceapa calita impreuna cu rozmarinul. Cand ficatul este gata se pune in blender impreuna cu sosul format....

Cosulete de mamaliga cu cabanos si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2013

Ungeti niste forme cu ulei,puneti mamaliga si modelati-o dupa forma. Cabanosul se taie feliute si se pune intr-o tigaie la prajit fara ulei. Dupa cateva minute se scot si se pun in cosuletele de mamaliga. Cascavalul il taiem feliute mici sau il dam pe razatoare si punem deasupra...

Cartofi si pastarnac cu crusta de parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2013

Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun in apa cu sare la fiert circa 5-10 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca.(nu trebuie sa fie fierti). Pastarnacul se curata de coaja si se taie fasii,se pune la fiert la fel cum am pus cartofii,la fel si durata de timp. Cartofii se pun...

Salata de boeuf cu broccoli si conopida

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2013

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare.Se curata de coaja si se taie cuburi. Pieptul de pui se fierbe impreuna cu morcovii. Conopida si broccoli se fierb impreuna 5-10 minute. Gogosarii se taie cuburi,iar castravetii feliute subtiri,se pun intr-o sita la sa se scurga zeama....

Morcovi rumeniti cu susan

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2013

Morcovii se curata de coaja ,se taie fasii potrivite si se pun in apa cu sare intr-o craticioara. Se lasa sa dea un clocot,se scot cu o strecuratoare si se pun intr-un vas termorezistent sau o tava tapetata cu hartie de copt. Intr-un castronel punem uleiul,mierea,susanul si le amestecam....

Broccoli si conopida la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Dec 2013

Conopida si broccoli se rup in buchetele mai mici si se clatesc sub jet de apa rece. Punem o oala cu apa pe foc, iar cand incepe sa fiarba se adauga buchetelele de conopida si broccoli la oparit. Se lasa 5-10 minute, se scot si se pun intr-un vas termorezistent sau de ceramica. Ardeiul...

Briose cu masline si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2013

Galbenusurile se separa de albusuri.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,laptele,iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare. In compozitia de galbenusuri se pune cascavalul ras,maslinele taiate marunt si ceapa verde taiata feliute subtiri. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt...

Tarta cu ciuperci si nuci

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2013

Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la frigider. Pentru umplutura: Se taie ceapa feliute subtiri si se pune la calit in ulei de...

Tartine cu ceva fin

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Punem branza ceva fin intr-un castron,punem condimentele. Muschiul file si ardeiul kapia se taie cubulete,se amesteca cu branza,adaugam si marar tocat marunt. Bagheta de paine o taiem felii pe care le punem intr-o tigaie sa se prajeasca putin,pe ambele parti. Se scot pe o farfurie,se...

Mix de legume in sos de smantana

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

Legumele pun intr-o cratita impreuna cu untul si condimentele. Se adauga un pahar de apa si se lasa la foc mic sa fiarba.Cand scade zeama se mai completeaza cu apa,adaugam si cubul maggi pentru supa. Cand sunt gata legumele se adauga smantana,se amesteca bine si se servesc.

Cartofi frantuzesti cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2013

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.Se curata de coaja cat sunt calzi si se taie rondele. Intr-o tava pune hartie de copt,si asezam un strat de cartofi. Telemeaua o strivim cu o fuculita,o punem intr-un castron,adaugam smantana,ceapa taiata...

Chiftelute de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Aug 2013

Se spala bine cartofii, se fierb in apa, se curata de coaja si se paseaza. Se adauga susanul, smantana, 2 oua si 200 g faina. Se amesteca bine, se asezoneaza cu sare, ghimbir si piper alb dupa gust. O sa iasa o pasta omogena. Se ia cu 1 lingura din compozitie se formeaza chiftele, se dau...

Rulouri de omleta cu bacon

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2013

Ouale se amesteca bine,impreuna cu condimentele. Patrunjelul se toaca marunt,iar branza se taie cubulete. Se amesteca bine toate ingredientele. Intr-o tigaie punem putin unt,punem ouale pentru omleta,se prajeste pe ambele parti dupa care se scoate pe o farfurie si se taie felii. Luam...

Bacon cu mozzarella si pepene galben

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Baconul il taiem in bucati potrivite nu foarte mici. Pepenele se curata de seminte si se scobesc bilute cu ajutorul unei cupe de inghetata sau o alta forma rotunda. La fel se procedeaza si cu mozzarella,se fac bilute. Se aseaza pe 2 farfurii feliile de bacon,pepenele galben si...

Cartofi taranesti cu ardei kapia

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi ca de piure. Ardeiul kapia il taiem cubulete ,iar ceapa o taiem marunt si le punem la calit in uleiul de masline. Dupa cateva minute se adauga si cartofii clatiti bine in apa rece si scursi. Se pun condimentele si 1 pahar de apa si se lasa la...

Humus reteta

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2013

Humus reteta Scurgem nautul de zeama si il punem in blender,adaugam apa,sare si piper si usturoiul taiat feliute. Se mixeaza bine pana devine o pasta. Deasupra punem ulei de masline,boia dulce si curcuma. Se serveste cu paine prajita sau lipii

Legume la cuptor gratinate

In Aperitive / Garnituri la 28 Iul 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie feliute potrivite,se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce a inceput sa clocoteasca se mai lasa 10 minute.Se scot intr-un castron. Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem feliute,se pun intr-o strecuratoare la scurs. Ungem o tava cu ulei de...

Chiftelute de dovlecei cu susan

In Aperitive / Garnituri la 21 Iul 2013

Dovlecelul se curata de coaja si de seminte. Se da pe razatoarea mare si se lasa putin deoparte.Cand si-a lasat zeama se stoarce bine si se pune in alt castron. Se adauga oul,patrunjelul tocat marunt,faina si susanul si se amesteca bine. Cu o lingura se pune aluat in tigaie in forma de...

Bruschete cu ciuperci,oregano si smantana

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2013

Ciuperciile se scurg de zeama,si se taie in bucatele mai mici. Se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline,adaugam condimentele si lasam la foc mic. Se piseaza si usturoiul adaugam si busuiocul si vinul alb. Se lasa pana scade toata zeama. Intre timp painea se pune in...

Omleta cu ceapa verde si miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2013

Intr-un castron punem ouale si condimentele.Se amesteca foarte bine. Ceapa o taiem cat mai marunt iar miezul de lapte cubulete. Se amesteca toate ingredientele. Intr-o tigaie se pune putin ulei si se lasa sa se incinga.Se toarna compozitia de oua,se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti....

Mamaliga cu branza de burduf si miez de lapte la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

Se prepara mamaliguta: Intr-un ceaun punem apa si sare si punem la foc.Cand incepe sa fiarba apa se pune malaiul in ploaie,dupa ochi..fiecare dupa cum preapara mamaliguta. Se amesteca continuu dupa care se lasa la foc mic sa se faca. In vasul roman punem putin ulei.ungem vasul,adaugam...

Cartofi prajiti cu ceapa,marar si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie ca pentru cartofii prajiti.Se clatesc bine si se pun la fiert(sa nu se sfarame),pentru 10 minute.Cand sunt inca tari pe jumatate se scot intr-un castron. Punem putina vegeta si piper si ghimbir. Intr-o tigaie punem ulei si punem cartofii scursi de apa....

Cartofi nature trasi in unt cu ceapa caramelizata si marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2013

Cartofii se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la calit in jumatate de compozite de unt,se adauga sare,piper si ghimbir.Se lasa cateva minute,dupa care adaugam j&b,si zaharul,se amesteca ,adaugam si boia dulce si se mai...

Burgeri cu sos

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2013

Carnea de vita se amesteca cu cea de porc,se pun condimentele si se formeaza burgeri rotunzi si turtiti.Se pun pe o farfurie. In tigaie punem untul si bucatiile de burgeri impreuna cu untul.Se lasa cate putin pe fiecare parte.(Eu am flosit 2 tigai pentru 8 bucati de burger,dar s-au restrans si...

Chec aperitiv cu pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Iul 2013

Pieptul de pui se clateste bine cu apa rece si se taie bucati potrivite si se pun in robotul de bucatarie. Intr-un castron batem ouale,adaugam si pieptul de pui pasat,condimentele si amestecam bine. Legumele le taiem cubulete,ceapa o taiem marunt,iar porumbul il scurgem de zeama.Se amesteca...

Cartofi Dauphinoise by Oana

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2013

Cartofii se taie rondele subtiri,la fel si ceapa rosie. Intr-o tigaie punem uleiul de masline,impreuna cu cartofii si ceapa rosie,se lasa cateva minute pana se inmoaie putin cartofii.Se amesteca des si se adauga condimentele. Totul se muta intr-o tava,se pune la cuptor pentru circa 15...

Afisate 91 - 120 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]