Cous-cous cu legume

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 12 Feb 2015 | 4725 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Sylviei,in loc de naut eu am pus fasole http://www.bucataras.ro/retete/couscous-cu-legume-60840.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar cous cous
  • 2-3 pahare de apa
  • 1/2 ceapa alba
  • 1 bucata praz
  • 1 morcov
  • 1 conserva de fasole
  • 1 dovlecel mic zucchini
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 cubulet de unt
  • sare/piper/fulgi de chilli/busuioc/oregano
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Ceapa se toaca marunt,iar morcovul rondele si se pun la calit in uleiul de masline,dupa cateva minute se pune apa cat sa acopere si se lasa la foc potrivit sa fiarba.

Dovlecelul zucchini se spala bine se taie in doua si feliute cat mai subtiri(eu l-am lasat cu coaja),prazul se taie rondele si se adauga peste legumele calite,se pune untul,condimentele si apa cat sa acopere.

Cand sunt aproape fierte legumele se pune si fasolea scursa de zeama si clatita sub jet de apa rece.

Se mai lasa cateva minute pana scade putin zeama.

Cous cous-ul se pune intr-o craticioara,se pune apa si se lasa la foc mic sa fiarba(cam 5 minute),se pune oregano si sare si se amesteca des.

In mijlocul farfurieri se pune cous cous-ul,iar pe margine legumele.Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate servii cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu branza de burduf si marar